Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Chomutov pokračuje v černé sérii, doma prohrál s Plzní

Chomutov - Hokejisté Chomutova pojedenácté z posledních dvanácti zápasů prohráli a zůstávají beznadějně poslední. V předehrávce 25. kola extraligy podlehli na domácím ledě Plzni 1:2. Pod sedmi prohrami je podepsaný nový kouč Josef Turek.

Hokejisté Plzně
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Piráti přivítali úřadujícího mistra s další posilou v sestavě, kanadským útočníkem Bomersbackem, kterého angažovali dnes. Jednatřicetiletý hráč prožil obnovenou premiéru v extralize proti týmu, v němž v sezoně 2009/10 zářil.

Hned na začátku byl na ledě při brance Indiánů, kteří se už ve druhé minutě dostali zásluhou Hollwega do vedení. Rychle inkasovaná branka ale s domácími neotřásla a již v 5. minutě v první přesilové hře vyrovnali. Machovského v plzeňské brance překonal střelou od modré Balej.

Severočeši byli i poté aktivnější a Machovský měl mnohem více práce než jeho protějšek Růžička. Jen v první třetině si plzeňský gólman připsal jedenáct úspěšných zákroků a měl velkou zásluhu na nerozhodném stavu. Ve velké šanci jej nepřekonal ani v další početní výhodě Divíšek.

"Měli jsme dost šancí, konečně jsme si vytvořili i přečíslení dva na jednoho, což se nám v minulých utkáních nedařilo. Pomaličku se v naší hře objevují věci, které děláme v tréninku. Snažíme se i napadat, jen nebráníme. Ještě to je neurovnané. Věřím ale, že se zvedneme," řekl kouč Turek.

Ve druhé části se ale obraz hry změnil. Plzeň povzbudila úvodní početní výhoda, kterou sice i díky Růžičkovým zákrokům nevyužila, ale šest sekund po návratu Bartejse na led se prosadil bekhendovou střelou Tomáš Sýkora. Piráti se snažili vyrovnat, spolehlivého Machovského se jim ale překonat nepodařilo.

"Velkou zásluhu na naší výhře má Matěj Machovský, který výborně zachytal. Chomutov měl hodně šancí. My jsme to urvali bojovností. Krásou určitě ne," uvedl útočník Tomáš Sýkora, který si připsal dva kanadské body. "Až do konce to byly velké nervy. Chomutov do toho šlapal, kolikrát to bylo v brankovišti a se štěstím jsme to dotáhli," dodal Sýkora.

Kouč Turek zůstává optimistou

Pod Turkovým vedením Chomutov získal čtyři body z osmi zápasů. "Jsem rád za šanci, kterou jsem zde dostal. Extraliga je těžká a někdo musí být poslední, nějakou dobu. Já ale pořád věřím, že se zvedneme," podotkl Turek, který v listopadové reprezentační pauze vystřídal Jiřího Čelanského. "Svoji bilanci neřeším. Jsem tady tři týdny, hraje se obden a nebyla žádná šance na nějakou přípravu. Věřím, že ještě nějakou šanci dostanu," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Chomutov - Plzeň

Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Balej (Krstev, J. Mrázek) - 2. Hollweg (T. Sýkora), 25. T. Sýkora (Dvořák, J. Jeřábek). Rozhodčí: Lacina, Pavlovič - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:5, navíc Sikora, Kubinčák (oba Chomutov) oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3 167.

Sestavy:

Chomutov: M. Růžička - Novák, Pulpán, Krstev, J. Mrázek, Šulák, Rutta, Bartejs - D. Hruška, J. Straka, Hřebejk - Balej, Divíšek, Bartečko - Bomersback, Kämpf, Kubinčák - Šagát, Sikora, Račuk. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Plzeň: Machovský - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, Marcel, J. Jeřábek, Boháč - J. Sýkora, Kašpařík, Lev - Kratěna, Vlasák, Pletka - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Indrák, Pitule, Vlček. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Josef Turek (Chomutov): "Odehráli jsme dobrý zápas, oproti předešlému ve Vítkovicích úplně něco jiného. Když budeme takhle hrát, tak to určitě zvedneme a štěstí se třeba otočí k nám. Hráči makají, tvrdě trénujeme. Já věřím, že to zvedneme."

Milan Razým (Plzeň): "Moc krásy dnešní hokej nepobral. Máme trošku problém se sestavou. Někdy člověk hraje hezky a prohraje, dnes jsme nepodali až tak oslnivý výkon, ale body jsou cenné. I když se týmu nedaří, tak to dokáže ubojovat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články