Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Chomutov podruhé vyhrál, uspěl v Kladně

Kladno - Hokejisté Kladna prohráli v druhém kole extraligové baráže s Chomutovem 2:4, a stále tak čekají na premiérové body. Piráti mají naopak na svém kontě šest bodů a jsou v čele tabulky skupiny. Kouč Severočechů Jaroslav Beck ale vydařený vstup do baráže nepřeceňuje. "Do konce baráže se ještě hraje o 30 bodů a to je hodně velké sousto," podotkl Beck.

Radost hokejistů Chomutova
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Hosté šokovali domácí hned v úvodu. Bezprostředně po úvodním vhazování poslal do brejku Ruuta elitního střelce Pirátů Hrušku, který se přehnal kolem Majeského a po pouhých sedmi vteřinách hry otevřel skóre. Hruška tak vyrovnal rekord extraligy. Středočeši následně dostali možnost vyrovnat, když hráli tři přesilovky za sebou. Z řady příležitostí se nakonec prosadil jen Dalecký při pobytu Jasse na trestné lavici.

Zdálo se, že Rytíři využijí psychické výhody, ale opak byl pravdou. Piráti se postupně zkonsolidovali a v závěru první části udeřili. Po Kašeho přihrávce zpoza branky se prosadil Račuk a vrátil vedení zpět na stranu Chomutova.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Chomutov

Leccos naznačila další početní výhoda Kladna na začátku druhé dvacetiminutovky. Po chybné rozehrávce ujel Bommersback, ale Chábera ještě udržel bodovou naději. Kanadský útočník Pirátů se však přece jen brankově prosadil. Hosté totiž využili hned svojí první přesilovku, když Bommersback tečoval střelu Bartečka.

Od té chvíle se hosté definitivně uklidnili a nebýt Chábery v domácí brance, mohlo být skóre v jejich prospěch ještě vyšší.

Kladenští fanoušci čekali, že v poslední části hry se Rytíři pokusí zápas zvrátit, ale svěřenci trenéra Becka svoji šanci již nepustili. Severočeši sice nevyužili dlouhou přesilovku pět na tři, ale šanci na zvrat rázně ukončil Gajovský. Poslední slovo měl Majeský, který využil další přesilovou hru domácích. Více zdramatizovat zápas se ale Kladnu nepovedlo, i když v závěru zkusili odvolat brankáře.

Rytíři Kladno - Piráti Chomutov 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Dalecký (Patera, Eberle), 58. Majeský (Patera) - 1. D. Hruška (Rutta, M. Jass), 19. Račuk (O. Kaše, Kubinčák), 27. Bomersback (Bartečko, Jaroslav Svoboda), 51. Gajovský (D. Hruška). Rozhodčí: Hodek, Homola - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:7, navíc M. Jass (Chomutov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:2. Diváci: 2937.

Kladno: Chábera - David Růžička, Majeský, Jankovič, P. Hořava, L. Procházka, Černošek - Tenkrát, Dragoun, Zagrapan - Dalecký, Lukáč, M. Hořava - Rudovský, Patera, Eberle - Strnad, Havlíček, Kuchler. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Chomutov: Martin Růžička - Rutta, M. Jass, Půlpán, Malec, Krstev, Havel, Stehlík - D. Hruška, Gajovský, Hřebejk - Bomersback, Jaroslav Svoboda, Bartečko - Šagát, Kämpf, Hromas - O. Kaše, Račuk, Kubinčák. Trenéři: Beck, R. Kaše a Martínek.

Jan Neliba (Kladno): "Sice jsme inkasovali již po sedmi vteřinách, ale brzy jsme se dostali do hry. Přemíra snahy bohužel vyústila ve zbytečné fauly, za které jsme pykali. Nesmírně si vážím podpory kladenských diváků, kteří nás i za nepříznivého stavu povzbuzovali. I když se nám úvod baráže nevydařil, stále se ještě hraje deset dalších kol. Co se týká absence Kaberleho, necháváme pouze na Tomášovi, kdy se bude cítit dobře a moci nastoupit."

Jaroslav Beck (Chomutov): "Blahopřeji týmu i fanouškům, že jsme utkání zvládli a vezeme tři body. Do konce baráže se ještě hraje o 30 bodů a to je hodně velké sousto. Pokud se týká absence Josefa Straky, řeknu jenom to, že není v sestavě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy