Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chomutov otočil duel s Třincem a vyhrál 5:3

Chomutov - Hokejisté Chomutova porazili v 18. kole extraligy Třinec 5:3. Oceláři vedli po první části již 3:1, ale nováček této sezony dokázal vývoj čtyřmi góly v průběhu druhé třetiny zcela otočit a soupeře pak již nepustil na dostřel.

Třinec v první třetině ukázal svou ohromnou sílu v útoku, kdy mu ke vstřelení tří gólů stačilo na chomutovskou branku vyslat osm ran. Jen co se hosté vymanili z úvodního náporu Pirátů, na sklonku druhé minuty Zagrapan po závaru překonal Kostúra. Hosté pak hráli přesilovku, ale domácí branku pořádně neohrozili, naopak dvě vteřiny před jejím uplynutím opakovanou střelou vyrovnal Hruška. Domácí se ale neradovali dlouho. V 11. minutě bombou do růžku dostal Třinec zpět do vedení Zíb a v 17. minutě jeho další střelu úspěšně tečoval navrátilec do sestavy Varaďa.

Do branky Severočechů se po přestávce postavil Řehoř a ti se dostali do zápasu zpět hned po 57 vteřinách hry, kdy střelu Jurčiny vyrazil Hrubec jen k Zálešákovi, pro něhož nebylo problémem vrátit puk do odkryté brány. O necelé tři minuty později už bylo vyrovnáno a opět u toho byl slovenský bek Jurčina, jehož střelu tentokrát za Hrubcova záda sklepl Kraft. Domácím dva rychlé góly vlily energii do žil, najednou jich bylo plné kluziště a na třineckou stranu se valil jeden útok za druhým.

Ve 26. minutě se před Hrubcem znovu zjevil Kraft, ale kotouč mu utekl z hole. Ve 29. minutě se po závaru trefil Gajovský a v třineckém brankovišti Hrubce vystřídal Hamerlík. Ten odolával jen do 34. minuty, kdy ho přivítal Duda, jehož třinecká obrana trestuhodně nepokryla. Další velkou šanci měl Chomutov chvilku nato, kdy hrál bez pěti vteřin dvouminutovou přesilovku pět na tři. Přes několik slibných střel neuspěl a hned co se oba třinečtí hráči vrátili na led, zahrozil Bonk. Jeho střela zazvonila na horní tyč.

Branková konstrukce za Řehořem zvonila znovu ve 42. minutě, kdy tyč napálil Květoň. Domácí s aktivní hrou vydrželi až do konce, teprve v posledních minutách se soustředili spíš na bránění výsledku a iniciativu přenechali soupeři. Ten však i kvůli obětavosti chomutovských hráčů nenašel na Řehoře recept. Třinec tak potvrdil, že se mu na hřištích soupeřů zatím nedaří, prohra v Chomutově byla čtvrtou venkovní v řadě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy na utkání Chomutov - Třinec

Piráti Chomutov - HC Oceláři Třinec 5:3 (1:3, 4:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. D. Hruška (Hromas), 21. Zálešák (D. Hruška, Jurčina), 24. Kraft (Hřebejk, Jurčina), 29. Gajovský (Duda), 34. Duda (Gajovský, M. Procházka) - 2. Zagrapan (D. Květoň, Polanský), 11. Zíb (Bonk, M. Růžička), 17. Varaďa (Zíb, Bonk). Rozhodčí: Turčan, Šindler - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 4:4, navíc Rutta - Varaďa oba 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4591.

Chomutov: Kostúr (21. Řehoř) - Palin, Pulpán, Jurčina, Mrázek, Rutta, Lučka, Rýgl, Bartejs - Michael Frolík, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Zálešák, K. Ton - Lušňák, Sikora, Hromas - Duda, Gajovský, M. Procházka. Trenéři: J. Doležal st. a Antonik.

Třinec: Hrubec (29. Hamerlík) - Hrabal, Zíb, Klesla, Galvas, Lojek, Klouček - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Orsava, Peterek, Adamský - D. Květoň, Polanský, Zagrapan. Trenéři: Turek a Janků.

Mikuláš Antonik (Chomutov): "V první třetině jsme nebyli důrazní, stále jsme jen postávali, koukali a podle toho také výsledkově dopadla. V druhé třetině se to absolutně otočilo, začali jsme hrát agresivně, více bruslit, tlačili jsme se do brány a samozřejmě to pak bylo hned vidět. Jsme rádi, že se nám podařilo zápas otočit, protože po první třetině to nevypadalo, ale ukázali jsme velkou morálku a dnes si stoprocentně tři body zasloužili."

Josef Turek (Třinec): "Utkání jsme nepodcenili, do Chomutova jsme přijeli o den dřív. První třetina byla proto dobrá, bohužel nás to ale uspokojilo. Soupeře jsme pustili do hry hned v prvním střídání, pak jsme ještě vyrobili několik chyb, které Chomutov potrestal. Udělali jsme redukce v sestavě, měli několik šancí, ale výsledek už se nám zvrátit nepodařilo."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články