Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Chomutov opět vyhrál, tentokrát to odnesl Liberec

Liberec - Hokejisté Liberce prohráli ve 4. kole extraligy s Chomutovem 2:5, připsali si třetí porážku za sebou a s pouhými dvěma body klesli na poslední místo. Extraligový nováček naopak slavil třetí výhru v řadě. Liberec zařadil do sestavy po brankáři Pavelcovi už i druhou posilu při výluce v NHL, beka Šmída z Edmontonu.

V úvodu duelu si ale museli Bílí Tygři připadat jako ve špatném snu. Už po 40 sekundách totiž Procházka tečoval střelu Rýgla od modré čáry a Pavelec poprvé kapituloval. Za dalších 48 vteřin vedli Piráti o dvě branky. Nahození Hafenrichtra skončilo v pravém horním růžku liberecké branky. Domácí se snažili vyrovnat, ale chomutovský Řehoř byl proti pokusům Šmída a Netíka úspěšný.

Když se v závěru úvodní části neprosadil opět Netík, šlo se do kabin za dvoubrankového vedení Chomutova. Hosté ve druhé části hry kontrolovali svůj náskok a v 28. minutě opět udeřili. Rýgl nahodil puk od mantinelu, Pavelec měl zakrytý výhled a propustil ho za svá záda. Odpověď Bílých Tygrů trvala přesně 23 vteřin, než se prosadil z dorážky Kica. Další trefu mohl vzápětí přidat Nedvěd, ale jeho gól nebyl uznán pro Netíkův ofsajd.

Závěrečnou třetinu načali lépe domácí. Už po necelých dvou minutách tečoval Cebákovo nahození Kudrna a Liberec se dostal na dostřel. Jeho euforii zabrzdil Lušňák, jenž doklepl střelu Zálešáka. Bílí Tygři dostali za faul na Krejčíka k dispozici trestné střílení, které faulovaný hráč neproměnil. Necelých sedm minut před koncem Piráti udeřili v přesilové hře. Pavelec neudržel střelu Zálešáka a Hruška doklepl puk do prázdné branky. Chomutov v závěru kontroloval hru a nepouštěl domácí do větších brankových příležitostí.

Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 29. Kica (L. Krejčík, Galamboš), 42. Kudrna (Cebák, Víšek) - 1. M. Procházka (Rýgl, V. Polák), 2. Hafenrichter (Bartejs, Duda), 28. Rýgl (Zálešák), 42. Lušňák (Zálešák), 54. D. Hruška (Zálešák, J. Mrázek). Rozhodčí: Turčan, Smitka - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 11:13, navíc Duda (Chomutov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4 507.

Liberec: Pavelec - Šmíd, Čakajík, Čutta, Výtisk, Derner, Jánošík, Cebák - Netík, P. Nedvěd, T. Urban - Novotný, R. Vlach, Vantuch - Galamboš, L. Krejčík, Kica - Špaček, Bulíř, Víšek - Kudrna. Trenéři: M. Jelínek a Pešán.

Chomutov: Řehoř - Rýgl, J. Mrázek, Pavlas, Lučka, Palin, Bartejs, Pulpán - Důras, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, M. Procházka, V. Polák - Duda, Sikora, Hromas - Hafenrichter, Lušňák, Zálešák. Trenéři: J. Doležal a Antonik.

Marian Jelínek (Liberec): "Měli jsme velice špatný vstup do zápasu. Po Budějovicích jsme to chtěli změnit. Druhou třetinu jsme hráli dobře, měli jsme přesilové hry, gólové šance, ale bohužel těžko dáváme góly a lehce inkasujeme. Jsme málo důrazní před brankou soupeře. Měli jsme k dispozici penaltu, kterou jsme nedali a soupeř následně odskočil na 5:2. Vstup do soutěže není dobrý."

Mikuláš Antonik (Chomutov): "Povedl se nám vstup do utkání. Dali jsme dva rychlé góly. Ve druhé třetině jsme zase ale rychle inkasovali. Druhá část nás stála hodně sil a to se projevilo na poslední třetině zápasu. Důležitá byla branka na 4:2 a chycené trestné střílení. V závěru jsme dali na 5:2. Díky vyloučením Liberce nepřišel v závěru jeho tlak."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Liberec - Chomutov
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články