Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Chomutov obrátil zápas a porazil po prodloužení Karlovy Vary

Chomutov - Hokejisté Chomutova dokázali v 10. kole extraligy smazat ve třetí třetině dvoubrankový náskok Karlových Varů a nakonec regionální derby i vyhráli 5:4 v prodloužení. Duel v 63. minutě rozhodla zámořská posila Pirátů Michael Frolík.

Hned od začátku se hrál rychlý a rušný hokej na obou stranách. Víc příležitostí si ale vypracovali domácí. Největší z nich měl ve 4. minutě kapitán Kraft, který ale trefil jenom střed branky. Vzápětí Hřebejk tečoval střelu Palina do tyče. Převaha domácích byla korunována první brankou zápasu, když Rutta střelou od modré překonal Mensatora. Vzápětí hráli domácí přesilovku, největší šanci měl ale hostující Pech, který obral domácího Procházku o kotouč, ale sám před Kostúrem neuspěl.

V následujících minutách byli lepší hosté, když po velké šanci Noska a tyči Gründlinga vyrovnal proměněním samostatného nájezdu Skladaný. Následně byl chomutovský Procházka v samostatném nájezdu nedovoleně zastaven, ale trestné střílení nevyužil. Stejnou příležitost měl na druhé straně za provinění domácího brankáře Kumstát, ale taky neuspěl. Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, když opět v samostatném nájezdu skóroval Vachovec.

Vary začaly napadat domácí hráče hned při převzetí puku, hra byla rozkouskovaná a plná osobních soubojů. To více vyhovovalo hostům a Zaťovič propasíroval puk mezi betony Kostúra. Domácí po nevydařené přesilovce sice snížili střelou od modré čáry, ale vzápětí úplně volný Kumstát z bezprostřední blízkosti překonal slovenského brankáře a vrátil Varům dvoubrankové vedení. Velké emoce na stadionu vzbudila 38. minuta, když domácí vstřelili branku, ale rozhodčí místo toho přísně vyloučili Dudu.

V prvních deseti minutách třetí třetiny hosté pozorně bránili střední pásmo a nepouštěli domácí do šancí. Piráti ohrozili Mensatora jenom v přesilovkách, naopak hosté po zmatcích v domácí obraně měli několik slibných příležitostí a nastřelili břevno a tyč domácí branky. Piráti ale měli fantastický závěr, když nejdřív v 57. minutě snížil po zmatku v obraně hostí Hřebejk a vzápětí Hruška vyrovnal. V prodloužení byli aktivnější domácí, což se jim vyplatilo a v čase 62:04 Frolík prostřelil Mensatora a dokonal obrat v zápase.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov - Karlovy Vary

Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 5:4 v prodl. (1:1, 1:3, 2:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Rutta (Lušňák), 35. Lučka (Hromas, Duda), 57. Hřebejk (Kraft), 58. Hruška (Duda, Michael Frolík), 63. Michael Frolík (Lušňák, Pulpán) - 17. Skladaný (Kloz), 23. Vachovec (J. Látal), 32. Zaťovič (Pech), 36. Kumstát (Kloz). Rozhodčí: Turčan, Wagner - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 8:9. Bez využití. Diváci: 5048.

Chomutov: Kostúr - Palin, Pulpán, Rýgl, Mrázek, Lučka, Bartejs, Rutta, Macháček - Michael Frolík, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Duda, M. Procházka - Důras, Sikora, Hromas - Lušňák, Zálešák, Hafenrichter. Trenéři: J. Doležal st. a Antonik.

Karlovy Vary: Mensator (17:35 na trestné střílení Závorka) - Gründling, D. Kohn, Kloz, Gřegořek, D. Nosek, Gulaši, J. Látal, Prošek - Zucker, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - Pohl, Skladaný, J. Doležal ml. - T. Klíma, Vachovec, T. Rohan. Trenéři: Kýhos a Pešout.

Jiří Doležal (Chomutov): "Nehráli jsme hokej, který jsme chtěli hrát. Trvalo nám strašně dlouho, než jsme se k němu vrátili. V závěru jsme chtěli utkání zremizovat a to se nám povedlo. Druhý bod, který jsme zvedli z ledu, byl hodně těžký, ale je zasloužený."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Myslím, že jsme celý zápas kromě posledních tří minut byli lepší. Hráli jsme to, co jsme si řekli, a domácí jsme přehrávali. Jenom škoda, že za stavu 4:2 jsme dali dvě tyčky a neodskočili na 5:2. To ale neomlouvá, co jsme předvedli v závěru, kdy jsme udělali hrubé individuální chyby. Jestli se dopustíme takových chyb, tak nás za to soupeř asi po právu potrestal."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články