Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Chomutov nestačil ani na Karlovy Vary a dál tře bídu

Karlovy Vary byly snesitelným soupeřem a Chomutov měl ve 24. kole hokejové extraligy šanci odlepit se ode dna tabulky a alespoň bodově dostihnout Pardubice. Jenže Piráti doma proti Energii nevyužili mírnou střeleckou převahu a prohráli 1:3. I nadále tak bude platit, že jsou nejhorším týmem letošní sezony, přestože nejbídnější hru posledních týdnů předvádějí právě hokejisté Dynama. Varům se ještě nepodařilo opustit barážové pozice, ale na desátý Litvínov jim schází už jen bod.

Justin Peters, Martin Kohout, Petr Koblasa a Bohumil Jank
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, ale z rychlých protiútoků se neprosadili. Nejprve Balán v situaci dva na jednoho selhal, krátce poté netrefil odkrytou část branky Flek. Takže mohli zahrozit domácí. Tomica ani Růžička ale sami před bránou také neuspěli. Piráti se navíc museli sami brzy bránit: Karlovarští využili první nabídnutou přesilovku zásluhou Sičáka a šli v 15. minutě do vedení.

Do druhého dějství se přenesla ještě část přesilovky, kterou využil individuální akcí jen pár vteřin před jejím vypršením Růžička a vyrovnal. Jelikož byl chomutovský střelec faulován, začala další výhoda pro domácí, které držel dobrými zákroky Peters.

Další průběh byl protkán vyloučeními, což další gól nepřineslo. Až 100 vteřin před druhou přestávkou si Mikúšovu ránu srazila do sítě brankářská jednička Pirátů – 1:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Karlovy Vary

V úvodu závěrečné třetiny měl Gríger před sebou úplně prázdnou bránu, ale trefil jen tyč. Vyrovnat mohli poté i Knot a v rychlém úniku Havel, ani jeden ale Novotného v brance hostů nedokázal propálit.

Šest minut před koncem základní hrací doby přišlo vyloučení, které Energie nevyužila. V závěru tak musela dál bránit těsné vedení. Tříbodový zisk potvrdil při power play v podání Pirátů Flek.

Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. V. Růžička ml. (Sklenář) - 15. Sičák (T. Mikúš, Kovačevič), 39. T. Mikúš (Roman Vlach). Rozhodčí: A. Jeřábek, Kika - Bryška, D. Klouček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 3647.

Sestavy:

Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Trefný - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Duda, Klhůfek, Tomica - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - Havel, Hanták, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, M. Rohan, Sičák, Kozák, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Roman Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Stloukal - Kohout, Balán, Lapšanský. Trenéři: Pešout a Mariška.

Ohlasy trenérů:

Jan Šťastný (Chomutov): "Věděli jsme, o co hrajeme. Chtěli jsme se přiblížit soupeřům, kteří jsou nad námi. Bohužel se nám nepovedl začátek. Apelovali jsme na hráče, že hosté hodně hrozí z brejků, v první třetině měli tři čtyři tutové šance, které chytil Justin Peters. I přesto jsme inkasovali. Pak jsme se nadechli a odehráli nejlepší pasáž v utkání, jenomže jsme vyrovnali jen na 1:1. Pak přišel nešťastný okamžik, když jsme si dali polovlastní branku. Chtěli jsme se dostat zpět do zápasu ve třetí třetině, bohužel jsme si vytvořili jen jednu šanci v power play, kterou soupeř záhy potrestal."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Oba týmy už před zápasem věděly, jak důležité utkání je to vůči postavení v tabulce, a tak se zápas také rozehrál. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Nám se podařilo využít první přesilovou hru, což nám velmi pomohlo zvládnout začátek utkání. Jelikož jsme včera odehráli těžký duel se Spartou, chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany a využít rychlé protiútoky. To se nám dařilo až do vyrovnávacího gólu domácích, kdy jsme zbytečně propadli v našem oslabení a dostali jsme hloupý gól. Musím smeknout před naším mužstvem, které se druhý víkend za sebou dokázalo takhle vydat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články