Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Chomutov neskutečně otočil v Olomouci a má stále šanci udržet extraligu

Olomouc - Nesmírně infarktový zápas zhlédli diváci na olomouckém zimním stadionu. Domácí nad Chomutovem dvakrát vedli, ve třetí třetině byli minutu a půl od výhry a postupu do extraligy. Piráti se však vzmohli na drtivý nápor, nejprve díky zmatkům v hanácké obraně srovnali, aby chomutovský kapitán Bartečko rozhodl o výhře hostů dvě vteřiny před koncem prodloužení. Severočeší díky tomu nadále drží šance na udržení extraligy.

Chomutov–Olomouc
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Chomutov rozehrál existenční duel ještě před úvodním buly a po jeho intervenci původně nominovaného sudího Mináře s bydlištěm v Olomouci musel na poslední chvíli nahradit Husička. Severočeši museli vyhrát a do páté minuty to vypadalo, že za vítězstvím půjdou útokem. Jenomže soupeř jejich aktivitu utlumil z první vážnější akce: Bartoň schoval své nahození na bránu do klubka hráčů, Růžička puk vyrazil jen před Vodného, který z voleje bez potíží zavěsil. Bázeň Hanáků se rázem vytratila.

Kohoutům narostla křídla a těžili z chybiček hostů ve středním pásmu. Rác se krátce po gólu prosmýkl po pravém křídle a jeho švihu scházely centimetry. Herman ve 12. minutě už svůj bekhend tlačil pod břevno, ale Růžička vytasil výtečný reflex a lapačkou vyloženou šanci zmařil. Přestože Chomutov přepustil iniciativu soupeři, paradoxně mu opatrnější hra přinesla vyrovnání. Domácí propadli ve středu hřiště, Kaše se protáhl kolem Selingra a blafákem bezpečně skóroval. Piráti byli v existenčním duelu zahlceni nervozitou, vázla jim kombinace a dravější Hanáci měli i ve druhém dějství mírně navrch.

Ale v půlminutové přesilovce pět na tři si je hosté dokázali držet v rozích, odkud na Růžičku létaly jen nahazované puky. Hosté byli nebezpeční z brejků, ale Krstev slibné přečíslení překombinoval a zazvonil jen na boční konstrukci. Olomouckou chybu u zadního mantinelu už ale musel hasit Halász, který kryl Hřebejkův pokus. Olomouc se v tlaku držela i díky přesilovkám, jenže ty Hanákům v baráži vůbec nejdou a dnešek nebyl výjimkou. Co jim jde ale na výbornou je důraz před brankou. Jergl se ve 47. minutě probil ve skrumáži k dorážce a svým prvním gólem v baráži dostal domácí do vedení.

Kdyby vzápětí Ostřížek a Švaňhal nezahodili sóla na Růžičku, mohlo být jasno. Hosté se tak z těžké defenzívy ještě dokázali vymanit, ale k vyrovnání jim 71 sekund před koncem řádné doby dopomohla Bartoňova chyba, po níž únik dva na jednoho zakončil kanonýr Hruška. Otřesená Olomouc úplně vypadla z role a už se jen bránila drtivému tlaku extraligisty. Gajovského šanci v poslední vteřině řádné doby zmařil Halász, pak Gajovský neuspěl ani v prodloužení, ale nápor hostů korunoval v čase 64:57 vítězným gólem Bartečko. Piráti ztrácí na Olomouc dvě kola před koncem čtyři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Chomutov

HC Olomouc - Piráti Chomutov 2:3 v prodloužení (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Vodný (Bartoň, Marosz), 47. Jergl (Diviš, Švaňhal) - 13. O. Kaše (J. Stehlík), 59. D. Hruška (Hřebejk), 65. Bartečko (J. Svoboda). Rozhodčí: Hradil, Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6, navíc Sikora (Chomutov) 10 min. Bez využití. Diváci: 5 500 (vyprodáno).

Olomouc: Halász - Cartelli, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň, Staněk, Janáček - Kucharczik, Ostřížek, Selingr - Marosz, Knotek, Vodný - Pekr, Rác, Herman - Jergl, Diviš, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Dopita.

Chomutov: Martin Růžička k Stehlík, Malec, Krstev, Havel, Rutta, J. Mrázek, Bartejs - Jaroslav Svoboda, Bartečko, Bomersback - D. Hruška, Gajovský, Hřebejk - Šagát, Sikora, Hromas - O. Kaše, Kämpf, Kubinčák. Trenéři: Beck, R. Kaše a Martínek.

Jiří Dopita (Olomouc): "Zápas byl vyrovnaný. Malinko jsme měli navrch ve druhé třetině, což bylo dáno přesilovkami. V třetí třetině jsme odskočili a měli jsme pak dva samostatné nájezdy, byla velká škoda, že jsme z nich nedali gól. Lacinou chybou jsme pak o to vedení přišli. Ale na druhou stranu ještě tři desetiny sekundy před koncem mohl přijít hřebíček na 2:3. Pak už jsme se dívali na nájezdy, Chomutov nás přehrál ve středním pásmu a Bartečko to dostal před prázdnou bránu. Ale máme dobrý bod. Věřím, že uhrajeme ve dvou zápasech dva body."

Jaroslav Beck (Chomutov): "Plný zimák viděl krásnou hokejovou bitvu se vším všudy. My jsme ztratili bohužel další bod. Olomouc je v téhle bilanci lepší a je jednou a půl nohou v extralize. Zkusíme hrát až do konce, uvidíme, na co to vyjde."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články