Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Chomutov navázal na velkolepý obrat a dobyl třineckou Werk Arenu

Třinec - Nečekaným triumfem hostujících Pirátů odstartovalo čtvrtfinále mezi Třincem a Chomutovem. Svěřenci kouče Vladimíra Růžičky zvítězili 2:0, nenašli přemožitele ve čtvrtém utkání za sebou a ujali se vedení v sérii. Favorizovaným domácím nepomohla k triumfu ani výrazná převaha na ledě. Soupeře přestříleli poměrem 38:12, ale výtečně chytajícího Laca překonat nedokázali. 

Michal Vondrka překonává třineckého brankáře Hrubce
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Mohutné ofenzivní manévry se nicméně od úvodního buly nekonaly. Jako první mohli změnit skóre hosté, ale překvapený Huml, k němuž propadl puk na brankoviště, rozvlnil v osmé minutě jen boční síť odkryté brány.

Třinec soupeře zatlačil až v přesilovce. Gólovou ránu Martina Růžičky však bravurně vyrazil Laco a odstartoval tím střelecký zmar domácího útočníka. Chomutovští naopak z první přesilovky udeřili. Ruttův lob srazil Linhart nešťastně rukavicí k rozbruslenému Vondrkovi, který prudce zamířil nad Hrubcovu lapačku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. utkání Třinec - Chomutov

Oceláři od té doby okupovali útočné pásmo soupeře, jenže Martin Růžička během 16. minuty spálil další dvě vyložené příležitosti a zblízka ani jednou Laca nepředčil.

Chomutov držel druhý celek základní části na uzdě maximálně jednoduchým hokejem bez zbytečného držení puku v obranném pásmu. Ani vepředu si Piráti situaci nekomplikovali zdlouhavými kombinacemi.

V čase 20:34 sklepl Huml nahození Rutty podruhé za Hrubce, ale kvůli zásahu vysokou holí gól neplatil. Ve 25. minutě ovšem zdvojnásobil náskok Poletín. Už po čtyřech sekundách početní výhody zvedl pohotovou tečí pod břevno další Ruttův nástřel a hosté vedli 2:0.

Domácí před půlí zápasu promrhali třicetisekundovou přesilu pět na tři a ještě více znervózněli v marném hledání receptu na zarputilou obranu hostí. Soužení třineckých hokejistů mohl ve 48. minutě ukončit Huml, ale puk po jeho ráně skotačil pár centimetrů od brankové čáry.

Když pak Laco zázračně zlikvidoval i pokus Galvase, zmar svěřenců kouče Kýhose vyvrcholil. Naprázdno vyšli i v osmdesátisekundové power play a doma prohráli s Chomutovem po osmi vítězstvích za sebou.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 1. zápas:

HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Vondrka (Rutta, Huml), 25. Poletín (Rutta, Huml). Rozhodčí: Hradil, Pražák - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:2. Diváci: 4978. Stav série: 0:1.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Krajíček, M. Doudera, L. Galvas, Nosek - Kane, Kreps, Rákos - Irgl, Netík, Martin Růžička - J. Petružálek, Redenbach, Adamský - Marek Růžička, Marosz, Dravecký. Trenéři: Kýhos a Mucha.

Chomutov: Laco - Rutta, Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, J. Mrázek, od 21. navíc Dlapa - Skokan, Huml, Tomica - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - Kaše, Kämpf, Koblasa - Raška, Šťovíček, Poletín. Tenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

René Mucha (Třinec): "Měli jsme dobrý vstup do zápasu. Měli jsme tlak a vytvořili si spoustu šancí, bohužel jsme je neproměnili. Pak jsme dostali trochu kuriózní gól při oslabení. Druhá třetina nebyla moc dobrá. Trápili jsme se v přesilovkách a soupeř odskočil na rozdíl dvou gólů. I ve třetí třetině jsme si vytvořili dostatek šancí, abychom s tím něco udělali, ale bez gólů se nedá vyhrát."

Vladimír Růžička (Chomutov): "Od začátku zápasu jsme byli pod tlakem. Ale docela dobře jsme bránili, všichni hráči hráli s velkým nasazením a obětavě. Když se domácí dostali do šance, měl vynikající formu brankář Laco. Je to ale jen první utkání. My jsme dnes byli šťastnějším týmem."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články