Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Chomutov může v dohrávce dotáhnout Pardubice

Pardubice - Duel dvou celků, které v poslední době provází velmi nevyrovnané výkony, uzavře ve středu 28. kolo hokejové extraligy. V dohrávaném souboji na sebe narazí Pardubice a Chomutov, přičemž každý ze soupeřů si shodně připsal za posledních jedenáct utkání pouhé tři výhry. Nováček z Chomutova se může na svého nejbližšího soupeře v případě tříbodového zisku dotáhnout v tabulce.

"Musíme podat maximálně zodpovědný výkon, hrát dobře obranné pásmo, méně kombinovat ve středním pásmu a zejména je třeba důrazné zakončování střeleckých příležitostí," uvedl domácí trenér Mojmír Trličík. Důležitá bude i hra v přesilovkách. "Musíme je hrát jednoduše, účelně zakončovat s důrazem do branky. Tudy povede cesta k vítězství," dodal. Nedělní výkon a výsledek 4:8 v Třinci hodili Pardubičtí za hlavu a nechtějí se k němu už vracet. Nevydařené utkání se ale promítne do složení týmu, trenéři chystají rošády v sestavě.

"Změny určitě budou, nicméně uvidíme až také podle zdravotního stavu, protože jsme do sestavy počítali se Šagátem, který ale nedohrál pondělní utkání v Hradci, takže ještě uvidíme, jak to bude vypadat," prohlásil Trličík. Stoprocentně se však nebudou přeskupení týkat prvního útoku ve složení Aleš Hemský - David Krejčí - Radovan Somík. "V tomto složení odehrál první útok poslední dvě utkání, vytvářel si množství příležitostí a byl produktivní. Tam změna určitě nebude," vysvětlil Trličík. Chybět mu budou Vašíček (zranění) a Brendl (trombóza).

Chomutov v neděli po delší době zakusil, jak chutná vítězná radost, když udolal brněnskou Kometu. "Byla to úleva, už jsme opravdu moc potřebovali to utnout a neprotahovat sérii neúspěchů," řekl kouč Mikuláš Antonik a připomněl předchozí sérii pěti porážek. "Ale nesmí to znamenat žádné uspokojení," zdůraznil Antonik. Se svými svěřenci touží nyní co nejvíce bodovat v zápasech před reprezentační přestávkou vyhrazenou turnaji Channel One Cup.

"Před námi je ještě celá polovina soutěže a rádi bychom svoji pozici v těch třech zápasech do pauzy vylepšili. Důležitá bude tato série i v tom, že nás čekají všechno týmy okolo nás," připomněl Antonik. Po cestě do Pardubic hostí Piráti Spartu a následně zamíří pod Ještěd na led Liberce. Jak uspět na ledě mistra, si už v sezoně Severočeši vyzkoušeli, když tam na startu soutěže vyhráli po samostatných nájezdech.

"Bude to těžké, ale když zopakujeme výkony z posledních dvou zápasů, můžeme uspět. Musíme si dát samozřejmě pozor na Hemského s Krejčím, to jsou špičkoví hokejisti, jedni z nejlepších v Evropě, ale zase z nich nesmíme mít strach a přehnaný respekt. Pohlídat je třeba ovšem i další, Pardubice mají celkově dobrý mančaft," podotkl Antonik. Nadále chybí Rutta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články