Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Chomutov dostal od města půjčku, v extralize zůstává

Chomutov - Účastník domácí hokejové extraligy dostane od města Chomutov půjčku ve výši 12,5 milionu korun, kterou do roka musí vrátit. Klub původně žádal o dotaci ve stejné výši, ale tu zastupitelé neschválili. Ředitel klubu Jaroslav Veverka mladší po schválení půjčky řekl, že extraliga ve městě zůstane.

Zastupitelé nejprve hlasovali o mimořádné dotaci ve výši 12,5 milionu korun. Po dlouhé emotivní debatě dotace nebyla schválena. Primátor David Černý (PRO Chomutov) poté vyvolal dohodovací jednání se zástupci politických stran. Po zhruba dvou hodinách přišel návrh na půjčku.

"Je to pro mě úplná novinka, takovéhle řešení jsme nečekali. Chápu to tak, že politická shoda nad tím zachovat extraligu ve městě je, ale v současné době nebyl požadovaný počet zastupitelů na to, aby dotace byla schválena," řekl Veverka, který zastupuje otce, jenž je většinovým vlastníkem. "Můj otec dal slovo, že pokud město podpoří klub touto částkou, tak extraliga bude zachována. Nedovolím si proto o tom pochybovat," uvedl.

Chomutov už dříve klubu na mládežnický sport v letošním roce schválil 7,5 milionu korun. Piráti poté žádali o další peníze. "Klub ustoupil po finanční stránce, všechno je na mládež. Všechno bylo projednáváno, už nás unavuje se neustále obhajovat," řekl Veverka s tím, že klub nabízel radnici, aby se město stalo akcionářem. "Přišli jsme s požadavkem, protože máme finanční problémy. Dodnes jsme v nejistotě, po určitých jednáních jsme se dostali ke kompromisu, dotaci 12,5 milionu pro mládež," řekl.

Fanoušky schválení půjčky zaskočilo, nicméně se tentokrát zastupitelstvo až na několik vulgárních výrazů obešlo bez vážnějších výpadů veřejnosti. Na místě byla i městská policie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články