Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Chomutov doma vedl 2:0, přesto s Pardubicemi prohrál

Chomutov - Hokejisté Chomutova prohráli v 15. kole extraligy s Pardubicemi 2:5. Nováček vedl nad mistrem v šesté minutě už 2:0, ale hosté ještě do první přestávky srovnali a ve třetí části vývoj zcela otočili. Východočeši po slabším vstupu do sezony vyhráli šestý z posledních osmi duelů.

Chomutov - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Zápas začal opatrně z obou stran, ale vše změnily dva rychlé góly Chomutova. Již v páté minutě se prosadil před brankou hostí David Hruška, když tečoval střelu Zálešáka. A hned po 41 sekundách vedl Chomutov již 2:0, když při signalizované výhodě Kraft našel volného Hromase a ten neměl problém poslat puk do branky. V brance hostí došlo vzápětí ke změně a místo Růžičky nastoupil Salfický, který hned předvedl několik dobrých zákroků. Domácí byli lepším týmem a při vyloučení Brendla za nedovolené bránění měli několik příležitostí na zvýšení vedení.

Hned po skončení přesilové hry ale Krejčí poslal přes bránící hráče nádhernou přihrávku až před tyč branky domácích, kde stačilo Hemskému jen nastavil hokejku a snížil. Vyrovnáno bylo již za dvě minuty, když Řehoř nestačil pokrýt střelu od modré a Zohorna byl rychlejší než domácí beci. Ve druhé třetině se hrál otevřený hokej z obou stran a šance vstřelit branku měly oba týmy. V 23. minutě hosté vyšachovali domácí obranu, ale Nosek zakončil jen do Řehořových betonů. Pardubičtí se v půlce zápasu dostali do velkého tlaku, ale ani šance, jež měli Píša s Hemským, nevedly ke gólu.

Ve 34. minutě měl velkou příležitost navýšit vedení domácích Lušňák, ale přečíslení nezakončil přesně. V poslední minutě druhé třetiny ještě zahrozili domácí, když po střele Hřebejka Frolík dorážel mimo branku. Třetí část začala opět velkými příležitostmi na obou stranách, když Kousal, Brendl ani Beech Řehoře z bezprostřední blízkosti nepřekonali a na druhé straně Kraft zblízka střílel těsně vedle.

Ve 47. minutě se Pardubice dožadovaly uznání branky, když v přečíslení dva na jednoho útočník hostí volil střelu a trefil pravou tyč domácí branky. Již o deset sekund ale Bartek po chybě domácí obrany vstřelil ze stejného místa regulérní gól a tři minuty nato si Brendl najel mezi kruhy a prostřelil Řehoře. Porážku domácích dokonal Somík, který z úhlu do odkryté branky dorazil Řehořem vyražený puk.

Piráti Chomutov - HC Pardubice 2:5 (2:2, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 5. D. Hruška (Zálešák), 6. Hromas (Kraft, Bartejs) - 13. Hemský (Krejčí), 15. T. Zohorna, 47. Bartek, 50. Brendl (T. Zohorna), 55. Somík (Vašíček). Rozhodčí: Turčan, Wagner - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4 315.

Chomutov: Řehoř - Jurčina, Pulpán, Rýgl, Mrázek, Palin, Bartejs, Rutta, Lučka - Michael Frolík, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Zálešák, Hrabák - Lušňák, Sikora, Hromas - Jíra, Gajovský, Důras. Trenéři: J. Doležal st. a Antonik.

Pardubice: Růžička (6. Salfický) - Benák, Kolář, Vašíček, Kindl, Píša, Ďaloga, V. Kočí - Hemský, Krejčí, Kousal - Brendl, T. Zohorna, Buchtele - Bartek, Beech, Somík - Šagát, Semorád, T. Nosek. Trenéři: Hynek a Lubina.

Jiří Doležal (Chomutov): "Prvních deset minut jsme byli dominantní my, zbytek utkání Pardubice. Od oné desáté minuty jsme byli podstatně horším týmem a ve všech činnostech jsme zaostávali. Výsledek 2:2 jsme udrželi do třetí třetiny, ale to bylo jen zázrakem."

Pavel Hynek (Pardubice): "Chomutov měl výborný vstup do zápasu; vlítli na nás a spadlo jim to tam. My jsme se snažili tu situaci hlavně uklidnit, protože kdybychom dostali třetí gól, mohlo by být po zápase. Důležité bylo, že jsme dokázali odpovědět, snížili jsme na 1:2 a byli zpátky v zápase. Ještě tu samou třetinu jsme srovnali a pak jsme čekali, bylo to o trpělivosti. Třetí třetinu rozhodla naše větší zkušenost."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články