Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Chicagský Toews v prodloužení rozhodl duel s Minnesotou

Minnesota - NHL měla na programu pouze jediné utkání, o to napínavější ale bylo. Hokejisté Minnesoty se v něm dokázali dvakrát dotáhnout na chicagského soupeře a dovést duel do prodloužení. V něm však utkání pro Chicago rozhodl Jonathan Toews a stanovil konečný výsledek na 4:3.

Utkání Minnesota - Chicago
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Aaron Lavinsky

Hráči Chicaga označovali zápas za nesmírně důležitý, protože před ním ztráceli na Minnesotu, která vede Západní konferenci, už šest bodů. Motivovaní Blackhawks začali dobře a brankami Ryana Hartmana a Nicka Schmaltze vedli v úvodu prostřední třetiny 2:0. Domácí ale v následujících sedmi minutách trefami Jareda Spurgeona a Zacha Pariseho vyrovnali skóre.

Slovenský útočník Richard Pánik poté sice přiblížil Chicago svým dvanáctým gólem sezony k výhře, jenže Minnesota si vynutila prodloužení tři minuty před koncem základní hrací doby. V prodloužení hosté využili přesilovou hru, když Toews vypálil z dorážky mezi betony Darcyho Kuempera.

"V prodloužení jsme se nechali vyloučit a oni jsou moc dobrým týmem na to, aby si s dvouminutovou výhodou čtyř proti třem poradili," řekl trenér Minnesoty Bruce Boudreau, jehož svěřenci měli v úvodu prodloužení dvě velké šance. "V klíčových chvílích vytáhl jejich gólman skvělé zákroky. A když neproměníte velké šance, býváte obvykle potrestáni," dodal.

"Museli jsme vyhrát, abychom s nimi udrželi kontakt. Začali jsme podle našich představ a je škoda, že jsme nevyhráli už v základní hrací době. Ale i tak máme bonusový bod," připomněl trenér Chicaga Joel Quenneville, jenž po delší době nasadil do hry Michala Kempného. Český bek hrál naposledy 26. ledna.

Výsledky NHL:

Minnesota - Chicago 3:4 v prodl. (0:1, 2:2, 1:0 - 0:1)
Branky: 22. Spurgeon, 28. Parise, 57. Haula - 11. Hartman, 22. Schmaltz, 38. Pánik, 64. Toews. Střely na branku: 38:32. Diváci: 19 326. Hvězdy zápasu: 1. Toews (Chicago), 2. Spurgeon (Minnesota), 3. Pánik (Chicago). 

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články