Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Chicago se dostalo do čela soutěže i přes Eratův gól

New York - Útočník Martin Erat z Nashvillu byl jediným českým hokejistou, který se gólově prosadil v nedělním programu šesti zápasů NHL. V Chicagu dostal třebíčský rodák hosty na začátku druhé třetiny do vedení 2:1. Predators ale nezvládli poslední třetinu, v níž čtyřikrát inkasovali. Prohráli tak 4:5. Rozhodující ránu zasadil Nashvillu útočník Patrick Kane, který vítěznou branku vsítil v poslední minutě utkání. Chicago se výhrou posunulo do čela soutěže.

"Byla to jedna z těch střel, při nichž zavřete oči a dáte do nich veškerou sílu. Jsem rád, že prošla. Získali jsme za víkend čtyři body, Nashville žádný a trochu jsme jim v tabulce odskočili," radoval se Kane z toho, že Chicago porazilo divizního rivala dvakrát ve dvou dnech a aktuálně před ním vede Centrální divizi o osm bodů.

Clemmensen dostal přednost před Vokounem

Přestože gólman Tomáš Vokoun v předchozích dvou vzájemných zápasech s Bostonem vychytal čisté konto, v neděli dostal proti stejnému soupeři přednost v brance Floridy Scott Clemmensen. Vokounův náhradník si nepočínal zle, inkasoval dvakrát z osmadvaceti střel, ale v útoku ho spoluhráči dostatečně nepodpořili a Panthers na svém ledě podlehli Bostonu 1:2. U jediného gólu domácích asistoval Radek Dvořák.

Florida se sice v první třetině ujala vedení gólem Dominika Moorea, ale Michael Ryder a Marco Sturm výsledek otočili. Boston, loni druhý nejlepší tým základní části, vyhrál třetí utkání v řadě a po nevýrazném začátku sezony stoupá tabulkou vzhůru. Aktuálně je pátý ve Východní konferenci. V průběhu sezony nenaplňuje zatím své ambice ani Philadelphia, jejíž vedení se téměř před měsícem odhodlalo ke změně na trenérském postu. Zpočátku tento tah rovněž nefungoval, ale nyní Flyers vítězstvím 2:1 na ledě New Yorku Islanders uspěli už potřetí za sebou.

Vancouver oslavoval vítězství, Pittsburgh prohrál

Hokejisté Vancouveru sice v Calgary jako první inkasovali, ale ještě v první třetině čtyřmi góly zchladili domácí a nakonec vyhráli 5:1. Hokejisté Pittsburghu dokázali třikrát srovnat jednogólový náskok Toronta, ale odpověď na trefu obránce Iana Whitea z předposlední minuty už neměli a prohráli 3:4. Jednou asistencí podpořil výhru Maple Leafs Tomáš Kaberle, který se v produktivitě obránců soutěže drží stále na druhém místě za vedoucím Mikem Greenem z Washingtonu. Na něho ztrácí jediný bod.

V St. Louis zvrátilo Buffalo výsledek třemi góly v závěrečné třetině a zvítězilo 5:3. Po dvou gólech se o úspěch Sabres přičinili Mike Grier a Tim Connolly. V dresu poražených opět odvedl poctivou defenzivní práci Roman Polák, který bývá nasazován proti nejlepším formacím soupeře. V zápase český obránce zaznamenal jeden kladný bod za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách a v této statistice patří společně s dalšími třemi hráči k nejlepším v týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články