Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Chicago proti Detroitu poprvé vyhrálo, Havlát nedohrál

Chicago - Hokejisté Chicaga porazili v třetím semifinále Stanleyova poháru Detroit 4:3 v prodloužení a snížili stav série na 1:2. Zápas nedohrál český útočník Martin Havlát, který v první třetině nejprve přihrál na druhý gól Blackhawks, sedm minut před úvodní sirénou ho však tvrdým zákrokem sestřelil Niklas Kronwall. Blackhawks měli vydařený vstup do utkání a v úvodu druhé třetiny vedli už 3:0, hostům z Detroitu se však povedlo ještě do druhé přestávky třígólové manko smazat. Po bezbrankové třetí třetině padlo rozhodnutí hned v druhé minutě prodloužení, kdy se dorážkou před brankou prosadil Patrick Sharp.

"Cítili jsme, že přichází naše šance. Asi třicet sekund jsme měli tlak a věděli jsme, že ho musíme využít," prohlásil Sharp, který vedle vítězného gólu také v 9. minutě v přesilové hře otevřel skóre zápasu. "Měli jsme puk několikrát odpálit na zakázané uvolnění, bohužel se nám to nepovedlo a skončil v naší síti," řekl k rozhodujícím okamžikům trenér Detroitu Mike Babcock. 

Jeho svěřenci se přitom dokázali za stavu 3:0 obdivuhodně vrátit do zápasu. Chicago přišlo o třígólové manko během posledních pěti minut druhé třetiny, kdy se postupně trefili tři obránci Red Wings Lidström, Rafalski a Ericsson.

Chabibulina vystřídal Huet

"Udělali jsme tři fauly za sebou a nabídli soupeři šanci. A ten ji na konci našeho třetího oslabení dokázal využít," uvedl trenér domácích Joel Quenneville, který si vyčítal, že si za stavu 3:2 nevyžádal oddechový čas. 

O přestávce mezi druhou a třetí třetinou však zareagoval a vyměnil brankáře. Místo Nikolaje Chabibulina se tak postavil do branky Cristobal Huet, který naposledy chytal 11. dubna v závěru základní části. Huet zlikvidoval všech šest střel, v prodloužení už zasahovat nemusel. 

Český útočník Chicaga Martin Havlát přihrál v první třetině na druhý gól domácích, sedm minut před úvodní sirénou ho však tvrdým zákrokem sestřelil Niklas Kronwall. Obránce Detroitu obdržel trest na pět minut a do konce utkání, Havlát zůstal několik minut otřesený na ledě, než za pomoci spoluhráče a doktora odjel do kabiny. Na led už se nevrátil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články