Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Chceme do finále, upozorňuje Čajánek. Neřeší přes koho

Ostrava - Nejlepší tým základní části hokejové extraligy Zlín nezůstane bez medaile. Držitel Prezidentského poháru se dnešní výhrou ve Vítkovicích 1:0 probojoval do semifinále a jako první tým dlouhodobé části už nemůže skončit hůře než bronzový.

Petr Čajánek s fanoušky
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Zlín v šestém čtvrtfinále ukončil víc než dvouleté čekání na výhru v Ostravě. Černou sérii prolomil po 26 měsících a postačil mu k tomu jediný gól, který v 53. minutě dnešního zápasu zařídil Zdeněk Okál. Puk se ani nedotkl síťky, jen o milimetry překročil brankovou čáru, ale estetický dojem šel úplně stranou. Když sudí Minář po několikaminutové konzultaci s kolegou u videa ukázal na středový kruh, zlínská střídačka propukla v jásot.

"Takové góly v play-off rozhodují. Zápas byl hraný na 0:0 z obou stran a rozhodla jedna střela, která nám tam spadla. Byl to opatrný zápas, oba týmy hrály poctivě zezadu, ale já jsem věřil, že jeden gól v závěru dáme," řekl po utkání novinářům zlínský kapitán Petr Čajánek. Na jednu branku moc týmů v extralize nevyhrává, ale Zlín s tím nemá problém. Vítkovice dokázal vynulovat dokonce ve dvou utkáních po sobě a brankář Jakub Sedláček si do semifinále přenese 120 minut dlouhou neprůstřelnost.


"Samozřejmě, že Sedlo (Sedláček) zachytal v závěru famózně. Dvě nuly, nachystal se na to perfektně. Ale já myslím, že ani Vítkovice nemůžou říct jediné špatné slovo na brankáře, i Šindelář chytal dobře. Těžko říct, co celou sérii rozhodlo. My jsme to po třetím utkání, kdy jsem tady vedli 3:0, mohli mít podstatně jednodušší, ale pak jsme si to zkomplikovali," řekl Čajánek. Naznačil, že jedním z rozhodujících faktorů ale mohla být únava. Zatímco Zlín odpočíval, Vítkovice svedly v předkole pětizápasovou řež s Českými Budějovicemi a rozhodující zápas měl takřka dvojnásobnou minutáž.

"Klobouk dolů před nimi, jak hráli celou sérii. Ale ke konci jsme měli více sil než Vítkovice. Ta série hraná vlastně na šest zápasů se asi musela projevit. Ale závěr série byl opravdu hodně vyrovnaný," řekl Čajánek. Po spálené stoprocentní šanci Lešky věřil, že Zlín strhne v závěru výsledek na svou stranu. "Nejdřív ta šance Petra Lešky tyčka-tyčka-ven, při druhém videu jsem nevěděli, jestli to byl gól, a čekali jsme. Říkal jsem si v duchu, že když to nevyjde ani teď, musí se nám to vrátit v posledních dvou minutách," řekl.


Zlín už jeden pohár vybojoval, teď má i jistou medaili, ale s tím se spokojit nehodlá. "Já jsem rád, že jsme postoupili, a ve středu uvidíme, kdo na nás vyjde. Já to vůbec neřeším, je mi to jedno. Pak se budeme připravovat na další sérii. Chceme do finále," řekl Čajánek. Soupeře si nevybírá. Podle něj to ve vyrovnané soutěži stejně velkou roli nehraje. "Soutěž je strašně vyrovnaná, každý rok se do play-off dostávají jiná mužstva, všech deset mužstev je rovnocenných a nejsou tam žádní favorité," dodal Čajánek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články