Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Chárův výběr vyzve v Utkání hvězd Alfredssonův tým s Michálkem

Ottawa - Podruhé podle nově zavedeného formátu se dnes v hale Scotiabank Place v Ottawě odehraje Utkání hvězd zámořské NHL. V pořadí 59. přehlídky umění hlavních postav nejvěhlasnější hokejové ligy světa se zúčastní i český útočník Milan Michálek, který je kanonýrem domácích Senators a do mužstva si ho vybral právě kapitán týmu z kanadské metropole Daniel Alfredsson.

Utkání hvězd NHL
zdroj: ISIFA

Ottawa hostí Utkání hvězd poprvé v historii a město tak oslaví dvacáté výročí přijetí klubu do NHL, kde Senátoři nastoupili premiérově v sezoně 1992/93.

"Ti, co přijedou, uvidí, jak vypadá naše město a jací jsou tady lidé. Každý by odsud měl odjíždět se zjištěním, o jak nádherné město se jedná a že jsme opravdovou hokejovou zemí," řekl listu majitel Senators Eugene Melnyk. Ten si splnil sen, neboť o pořádání Utkání hvězd hodně usiloval už od roku 2003, kdy klub koupil.

Na kanadskou půdu se tak událost vrací po třech letech, naposledy hostil dostaveníčko hokejových es Montreal. V roce 2010 byla pauza kvůli olympiádě, v minulém roce v Carolině byl představen nový model, kdy si nominované hráče rozdělují do svých týmů zvolení kapitáni v draftu.

Duel bude mít nádech rivality

Přestože půjde jako obvykle hlavně o velkou show pro fanoušky, už po výběru hráčů oběma kapitány je zřejmé, že duel bude mít nádech tradiční rivality mezi Ottawou a Torontem. "Domácí" Alfredssonův tým má v sestavě čtyři Senátory, dres Chárova výběru naopak obléknou tři současní hráči Maple Leafs.

A tato rivalita byla patrná již v průběhu draftu, kterému fanoušci dodali patřičnou atmosféru. "Když jsem tam přišel, byl jsem překvapený. Abych pravdu řekl, ani jsem nevěděl, jak reagovat. Oni se postarali o zábavu, udělali z toho show. Byli do toho skutečně zapálení," uvedl švédský veterán Alfredsson.

Utkání hvězd NHL
zdroj: ISIFA

Duel ovšem bere s nadhledem. "Když prohrajeme, nebudu kvůli tomu brečet, dokud neusnu. Hlavně chceme, aby se lidé dobře bavili," konstatoval Alfredsson. I když... "Miluju ten svůj tým, a jestli trenéři nedokážou najít cestu k vítězství, měli bychom je vyhodit," řekl se smíchem krátce po výběru hráčů do svého týmu.

Fanoušci mohou jen litovat, že některé hvězdy první velikosti budou letos na Utkání hvězd chybět. Kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům způsobeným otřesem mozku je stále mimo hru Sidney Crosby z Pittsburghu, pozvání ale odmítli například i Alexandr Ovečkin z Washingtonu a populární veteráni Nicklas Lidström (Detroit) a Teemu Selänne (Anaheim).

Především Ovečkin za to sklidil vlnu kritiky, neboť se rozhodl exhibici vynechat s ohledem na třízápasovou suspendaci, kterou začátkem týdne obdržel; jeho rozhodnutí je tak považováno spíše za úmyslný bojkot na důkaz nesouhlasu s uděleným trestem.

"Tvrdí, že si kvůli trestu nezaslouží být na Utkání hvězd, ale podle mého jde jen o výmluvu," prohlásila bývalá hvězda Jeremy Roenick. "Chápu, že je naštvaný, ale měl reagovat jinak. Od prvního dne jsem jeho velkým fanouškem, přesto mě ale tento jeho postoj velmi zklamal. Měl by ukázat větší loajalitu k lize, jež mu pomohla vydělat přes 100 milionů dolarů," dodal.

Ovečkin přitom ještě nedávno prohlašoval, jak si váží důvěry fanoušků a jak se na celou akci těší. "Myslíte na děti, které ho obdivují, zejména ty z provincie Ontario, jež nemají tak často možnost ho vidět. A neuvidí ho ani tentokrát jen proto, že se mu nechce přijet nebo je naštvaný na vedení ligy. Ostatní hráči na to mají stejný pohled jako já," uvedl útočník Andy McDonald ze St. Louis.

Zápas začne ve 22 hodin SEČ a živě ho přenáší Nova Sport. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články