Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chalupa se vrací z Ameriky. Hrát bude za Litvínov

Litvínov ohlásil novou posilu, do klubu přichází útočník Matěj Chalupa, který se neprosadil do NHL. Severočeský klub s hráčem podepsal víceletou smlouvu. Třiadvacetiletý odchovanec Letňan loni uzavřel dvouletý kontrakt s Chicagem a naposledy působil v minulé sezoně na jeho farmě v Rockfordu v AHL. 

Matěj Chalupa
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Měl jsem pár nabídek, ale ta od Vervy mi dávala největší smysl. Chci se ukázat a věřím, že dostanu i hodně prostoru. Z toho důvodu jsem se rozhodl podepsat právě v Litvínově," řekl Chalupa.

"Matěj je mladý útočník, který má už něco odehráno. Jsme rádi, že jsme se s ním dohodli a přes velké množství nabídek podepsal u nás," uvedl generální ředitel litvínovského klubu Pavel Hynek. "Mužstvo prochází přestavbou a přesně takový typ hráče jsme dlouhodobě hledali. Uvidíme, jak se předvede v zápasech, ale má v sobě velký potenciál. Věříme, že pomůže týmu, a také, že ho angažmá u nás posune dále," dodal na adresu někdejšího mládežnického reprezentanta.

V extralize debutoval Chalupa v sezoně 2016/17 v plzeňském týmu a v nejvyšší domácí soutěži dosud odehrál 134 zápasů, v nichž zaznamenal 11 gólů a 30 asistencí.

"Má výborné bruslení. Je přímočarý a myslím si, že nám může hodně pomoci," řekl litvínovský kouč Vladimír Országh. "Poslední extraligovou sezonu v Hradci měl velmi slušnou a loni byl v zámoří, takže už má za sebou určité zkušenosti. Počítáme, že nám pomůže směrem dopředu i dozadu. Očekáváme od něj rychlost a drajv, aby přinesl do mužstva novou energii," prohlásil slovenský trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články