Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Čeští parahokejisté odehráli vyrovnaný duel s kanadským favoritem, prohráli o gól

Čeští parahokejisté nastoupili na světovém šampionátu v kanadském Moose Jaw do třetího zápasu během tří dnů. Utkání s domácí Kanadou bylo dlouho vyrovnané, nakonec však Češi silnému soupeři podlehli 1:2. Čeští reprezentanti tak obsadili třetí místo v základní skupině a v pátek je čeká čtvrtfinále, v němž bude jejich soupeřem Německo, nebo Itálie. 

Je nám líto, video expirovalo.
Parahokejisté po porážce 1:2 s Kanadou skončí na MS ve skupině třetí

V čase 9:35 kanadský kapitán McGregor vystřelil na gólmana Martina Kudelu po prohraném buly Čechů a otevřel skóre zápasu.

Druhá třetina začala vyloučením domácího týmu, což dalo Čechům šanci na vyrovnání, a kapitán české reprezentace Radek Zelinka tuto nabídku využil. Střelou zpoza hráče překonal brankáře Larocqua a srovnal na 1:1 v čase 17:09.

Kanada poté získala také výhodu přesilovky, kterou hráči javorových listů využili. Tentokrát v roli asistenta byl McGregor, který si v sedmadvacáté minutě rychle vyměnil puk s Dixonem, jenž skóroval a upravil skóre na konci druhé třetiny na 1:2. 

Výsledek zůstal nezměněný i po třetí třetině. Český tým však předvedl svůj nejlepší výkon proti kanadskému soupeři za poslední roky a dokázal, že je schopen hrát vyrovnaný zápas a být rovnocenným soupeřem této parahokejové velmoci.

"Jsem strašně pyšný na tým, jak jsme dnešní zápas odehráli, protože nebyl vůbec jednoduchý. Třetí ve třech dnech, ale kluci ho zvládli bravurně. Tohle je výsledek. Samozřejmě škoda, že jsme nakonec prohráli, ale tenhle zápas ukázal, že už můžeme hrát směle i s Kanadou," uvedl kouč Jakub Novotný.

Český tým na šampionátu usiluje o první medaili, jeho maximem jsou čtvrtá místa z let 2012, 2013 a 2019. Na předloňském šampionátu skončili Češi pátí.

Kanada – Česko 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky: 10. McGregor, 28. Dixon – 18. Zelinka.

Zdroj
parahockey.cz, ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články