Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Čeští in-line hokejisté jsou znovu na MS bronzoví

Varese (Itálie) - Čeští reprezentanti v in-line hokeji dokázali obhájit bronz z loňského světového šampionátu organizace FIRS. V souboji o třetí příčku v italském Varese porazili Švýcarsko 8:5. Základy k vítězství položil tým kouče Daniela Tvrzníka v prvním poločase, který vyhrál jednoznačně 5:1. Seniorský tým zkompletoval sadu medailí ze šampionátu ve Varese. V italském městě již získali junioři zlato a ženy stříbro. Zlato si odvážejí Američané, kteří dokázali přehrát ve finále turnaje Kanaďany 5:4.

Reprízu loňského duelu o bronz začali Češi skvěle, po 38 sekundách otevřel skóre Rostislav Klesla. Zadák Columbusu poté zvýšil ve 12. minutě v oslabení již na 4:0. Teprve pak se ke slovu dostal také soupeř. Skóre první poloviny však uzavřel Petr Šinágl.

Ve druhé dvacetiminutovce se ve švýcarské brance objevil místo ostříleného veterána Müllera Eggenschwiler a výtečným výkonem český brankostroj přece jen přibrzdil. Poté, co Steiner dokonce završil hattrick, byl stav 7:5. Přesilovková trefa Davida Balázse na konci 38. minuty však přinesla definitivní uklidnění na české hokejky.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání o bronz Česko - Švýcarsko

Celková bilance mužů při 14 účastech na MS organizace FIRS je zlato, čtyřikrát stříbro a šest bronzových medailí.

ČR - Švýcarsko 8:5 (5:1):

Branky: 1. a 12. Klesla, 19. a 31. Šinágl, 4. Vozdecký, 7. Plekanec, 31. Tvrzník, 38. Balázs - 17., 22. a 36. Steiner, 31. a 32. Rothen.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články