Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Čeští hráči vsítili všechny góly Colorada, na výhru to nestačilo

New York - Čeští hokejisté ve službách Colorada se v sobotním utkání NHL podepsali pod všechny branky týmu, přesto hráči Avalanche na svém ledě prohráli s New Yorkem Islanders 3:4 v prodloužení. David Kočí vstřelil premiérovou branku sezony a Milan Hejduk, který se gólově prosadil po měsíci, skóroval dvakrát. Čtyřiatřicetiletý útočník svou druhou trefou poslal zápas v čase 59:56 za asistence Tomáše Fleischmanna do prodloužení. V něm rozhodl o druhém bodu pro Islanders John Tavares.

"Byl to nešťastný zápas. Měli jsme dobrý začátek a vypadalo to, že je přejedeme. Pak jsme se však nechali párkrát vyloučit, oni toho využili a po zbytek zápasu už to byl boj," komentoval utkání Hejduk, druhá hvězda zápasu. Společně s Kočím přichystal nemilé přivítání brankáři Kevinu Poulinovi, který chytal v NHL poprvé od úvodní minuty. Po brankách českých hráčů totiž Islanders prohrávali 0:2 už po 107 sekundách hry.

Pozici nejproduktivnějšího Čecha v soutěži si před Hejdukem udržel Martin Havlát, který gólem a asistencí přispěl k výhře Minnesoty 4:0 v Pittsburghu. Mladoboleslavský rodák na konci první třetiny zvyšoval pohotovou dorážkou mezi betony Marka-Andreho Fleuryho na 2:0 a v závěru zápasu si připsal přihrávku u čtvrté branky týmu. Domácí Penguins, kterým kvůli otřesu mozku chybí Sidney Crosby, nedali ani gól podruhé v sezoně. Zasloužil se o to brankář Jose Theodore, který díky 26 úspěšným zákrokům zaznamenal jubilejní třicátou nulu v soutěži.

Souboj dvou nejlepších týmů soutěže musel rozhodnout až penaltový rozstřel. V něm se jako jediný prosadil Jiří Hudler a zařídil Detroitu vítězství 2:1 na ledě Vancouveru. Český útočník, jenž včera v nájezdech neuspěl v Calgary, nevymýšlel nic složitého: Z mezikruží vyslal tvrdou střelu nad lapačku Roberta Luonga, který nestihl zareagovat. V sestavě Red Wings se potřetí za poslední dva měsíce objevil český obránce Jakub Kindl, který by nyní při absenci Brada Stuarta mohl dostávat šanci pravidelně. Stuart má po pátečním ataku Toma Kostopoulose, útočníka Calgary, zlomenou čelist a týmu bude scházet šest až osm týdnů.

I přes prohru zůstává Vancouver v čele NHL s jednobodovým náskokem na svého dnešnho přemožitele. V patách jim jsou hokejisté Philadelphie, kteří na svém ledě udolali nejslabší tým letošního ročníku New Jersey 2:1 a posunuli se při zaváhání Pittsburghu do čela Východní konference.

Hokejisté Los Angeles vedli v polovině zápasu nad Columbusem 4:0 a zdálo se, že jasně směřují k prolomení série pěti utkání bez výhry. Hostující Blue Jackets ale zápas nezabalili a i díky dvěma přihrávkám Jakuba Voráčka snížili dvakrát na rozdíl jediné branky. Poslední slovo měl však domácí útočník Justin Williams, který při závěrečné powerplay pečetil výhru Kings a upravil na konečných 6:4. Dvěma góly se na úspěchu domácích podílel Jarret Stoll, tři asistence pak zaznamenal perspektivní obránce Jack Johnson, jehož služby si vedení klubu pojistilo prodloužením kontraktu.

Napínavý duel byl k vidění i v Montrealu, kde Canadiens hráli třítisící domácí zápas. Ještě necelé tři minuty před koncem prohrávali s Bostonem 0:2, ale nakonec utkání otočili a zvítězili 3:2 v prodloužení. Vítězný gól dal Max Pacioretty střelou z mezikruží přes stínící hráče.

Výsledky NHL:

Philadelphia - New Jersey 2:1, Colorado - NY Islanders 3:4 v prodl., Montreal - Boston 3:2 v prodl., Ottawa - Tampa Bay 1:2, Pittsburgh - Minnesota 0:4, St. Louis - New York Rangers 1:2, Phoenix - Buffalo 1:2 v prodl., San Jose - Nashville 1:2, Washington - Florida 3:2, Los Angeles - Columbus 6:4 a Vancouver - Detroit 1:2 po sam. nájezdech.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články