Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Čeští hokejoví mladíci podlehli Kanadě 0:5

Edmonton – Čeští hokejisté ve svém druhém utkání na probíhajícím mistrovství světa dvacítek podlehli domácí Kanadě 0:5. Mají tak na kontě v tabulce skupiny B stále tři body. Stejně jsou na tom USA a Finsko, které si polepšilo po výhře nad Američany 4:1. Přímou bitvu o čtvrtfinále načnou svěřenci trenéra Miroslava Přerosta v pátek od 21:30 SEČ proti USA.

Kanada "20" - Česko "20"
zdroj: AP/ČTK autor: Nathan Denette

V sestavě českého týmu se objevil poprvé útočník Přibyl, který měl problémy s tržnou ránou pod kolenem a dosud tak chyběl na soupisce. Ve čtvrté formaci nahradil Hyku, jenž sice po tvrdém zákroku proti Dánsku dohrál, ale proti Kanadě nenastoupil. Domácí výběr postrádal forvarda Smithe-Pellyho z Anaheimu, který si v úvodním duelu s Finskem zlomil nohu a turnaj pro něj skončil.   

Češi před 16 417 diváky v Rexall Place zahrozili hned v úvodní minutě, když gólmana Wedgewooda vyzkoušel bekhendem Sekáč. Pak se ubránili při Mozíkově vyloučení, ale v šesté minutě už domácí favorit slavil vedení. Huberdeau se za brankou zbavil Sedláka, vybruslil před Mrázka a Stone po jeho akci zakončoval do prázdné branky.

Kanada "20" - Česko "20"
zdroj: AP/ČTK autor: Nathan Denette

Vzápětí měli Přerostovi svěřenci štěstí, že Gallagher před odkrytou brankou trefil jen beton českého gólmana. Kanaďané se pak ubránili při trestu Stonea, při Gallagherově vyloučení neuspěl v šanci Sekáč ani z dorážky Jaškin a Češi pak nevyužili ani 63 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem. V 19. minutě po šanci zámořského týmu přikryl rukou puk v brankovišti Říha, ale Stone Mrázka z trestného střílení nepřekonal.   

Gólman týmu Ottawa 67's v OHL nadále držel svůj tým. Odolal při vyloučeních Jaškina a Mozíka, vzápětí na něm ztroskotal Gallagher. Další dvě šance neproměnil Connolly a Mrázek vychytal také Schwartze. Při Říhově vyloučení se sice nejdříve dostal k zakončení Culek, ale Kanaďané nakonec přesilovku proměnili.   

Freddie Hamilton ještě svůj únik po přihrávce gólmana Wedgewooda nezakončil úspěšně, ale stihl vrátil puk před branku a Strome pohodlně doklepl za bezmocného Mrázka. Za necelé dvě minuty zvýšil na 3:0 Connolly, který nejprve trefil tyč a vzápětí pohotově dorazil kotouč za brankovou čáru.

Juniorský reprezentační brankář Petr Mrázek
zdroj: AP/ČTK autor: Nathan Denette

V závěrečném dějství se nepodařilo českým hráčům obrat Wedgewooda o čisté konto ani při 29 vteřin trvající početní výhodě pěti proti třem, a když nevyužili ani další přesilovku, skórovala opět Kanada. Musilovi sebral za brankou kotouč Pearson a osamocený Scheifele překonal Mrázka počtvrté.

Český gólman i přes inkasované branky zářil. Vyznamenal se při dvou šancích Stonea a po vyloučeních Mozíka, Musila a Říhy odolal i celé dvě minuty v oslabení tří proti pěti. Ale v pokračující přesilovce domácích ještě po kombinaci do prázdné branky dovršil výsledek opět Scheifele. Suverénní Kanada tak má namířeno k přímému postupu do semifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v hokeji do 20 let 2012 Kanada

Hlavní zprávy

Nejčtenější články