Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Čeští hokejisté vyšli proti Finsku střelecky naprázdno a prohráli 0:3

Malmö – Českým hokejistům druhé utkání na švédských hokejových hrách vůbec nevyšlo. Po čtvrteční výhře nad Švédskem dnes nedokázali Finsku vstřelit ani branku a výběru Suomi podlehli 0:3. Svěřenci Aloise Hadamczika díky prohře klesli v průběžném pořadí seriálu Euro Hockey Tour na třetí místo.

Václav Nedorost v zápase s Finskem
zdroj: ČTK/AP autor: Anders Wiklund

Hned v úvodu zápasu český tým smolně inkasoval první gól. Již po 68 sekundách brankář Salák poprvé na turnaji inkasoval, když se za jeho záda odrazilo Lajunenovo nahození, které nešťastně tečoval obránce Zámorský.

Reprezentanty ale branka příliš nepoznamenala a snažili se rychle vyrovnat. Debutujícího gólmana Metsolu ale překonat nedokázali. Naopak dvě velké šance měl Aaltonen. Salák si ale s jeho pokusem v 7. minutě poradil, autor hattricku z prvního duelu proti Rusku neuspěl ani s individuální akcí při vyloučení Ivana Rachůnka.

V 15. minutě nebezpečně vystřelil Průcha, ale neuspěl stejně jako později Tomáš Rachůnek a Hertl. Na začátku druhé části Češi nevyužili první přesilovou hru a následně se dostali pod tlak soupeře. Finové zvýšili tempo a jejich převahu podtrhly tři početní výhody. Ještě před první z nich ale trefil aktivní Aaltonen tyč.

Při druhém vyloučení Ivana Rachůnka mohl zvýšit Salminen, ale Salák jeho šanci zlikvidoval. Při Nakládalově pobytu na trestné lavici si gólman Färjestadu poradil s velkou příležitostí Filppuly a ustál i důraz Hytönena. V polovině zápasu jej už ale střelou od modré překonal obránce Hietanen.

Alois Hadamczik:

Ve 33. minutě se Finové prosadili při hře pět na pět. Rychlý protiútok zakončil přesně Savinainen. Ve 37. minutě mohl snížit Nedorost, ale Průchovu přihrávku nestihl správně usměrnit. V závěru druhé třetiny mohl český tým inkasovat dokonce při vlastní přesilovce. Zámorský ztratil na útočné modré čáře puk, Koskiranta ale brejk nezakončil. 

"První třetina byla velmi dobrá, ale pak jsme se nechali třikrát za sebou vyloučit, což zápas zlomilo. Stálo nás to hodně sil a nakonec jsme dostali i jeden gól," řekl po utkání kapitán Jiří Novotný.

Ve třetí části kouč Hadamczik zařadil do sestavy obránce Němce s Krajíčkem i útočníka Petružálka, k obratu to ale nepomohlo. Spíše tým rozložil síly před nedělním závěrečným zápasem na turnaji. V komorní atmosféře se utkání již jen dohrálo.

Švédské hokejové hry - Oddset Hockey Games

Finsko - ČR 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Lajunen, 31. Hietanen (I. Filppula, Haataja), 33. Savinainen (Hytönen, Lajunen). Rozhodčí: Nord, Sjöqvist - Dahmén, Käck (všichni Švéd.). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 1726.

Sestavy:
Finsko: Metsola - Hietanen, Mäenpää, Lajunen, Niskala, Kousa, Väänänen, Kukkonen, Ohtamaa - Haataja, I. Filppula, Salminen - Aaltonen, Hytönen, Osala - Anttila, Koskiranta, Kiiskinen - Kuusela, Wirtanen, Savinainen. Trenér: Jukka Jalonen.

ČR: Salák - Krajíček, Barinka, Zámorský, Čáslava, Mojžíš (41. Krejčík), Nakládal (41. Němec) - Irgl, Novotný, Kašpar - Průcha, Nedorost, Vondrka - Tenkrát, Vrána, Adamský (41. Petružálek) - T. Rachůnek, Hertl, I. Rachůnek. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články