Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Čeští hokejisté vyrukují na Finy se stejnou sestavou

Helsinky – Druhý krok za historicky prvním celkovým triumfem na turnaji Karjala se dnes pokusí v Helsinkách udělat čeští hokejisté. Mají za sebou úspěšný vstup, když ve čtvrtek porazili Švédsko (5:2), ale mistři světa Finové budou chtít odčinit porážku v nájezdech s Ruskem. Kouč Alois Hadamczik se pokusí domácí přehrát se stejnou sestavou, jakou využil ve čtvrtek v duelu se Švédy. Přenos začíná v 15:30 na ČT4 a webu sportživě.cz

Jakub Klepiš v reprezentačním dresu
zdroj: isifa/EPA autor: Johan Engman

Mužstvo se letecky přesunulo z úvodního klání ve Švédsku do dějiště turnaje v Helsinkách a už vyhlíželo sobotní zápas, který začne v 16 hodin. "Po jednom utkání se nelze vznášet v oblacích. Je třeba to brát tak, že jsme vyhráli pouze jeden zápas, a musíme se pořádně soustředit na Finy," řekl dnes novinářům Hadamczik. "Když člověk uvažuje rovnou o tom nejvyšším, často to špatně dopadne. Stojí proti nám nejprve domácí Finové, kteří jsou mistry světa, až potom lze uvažovat, co může být, když vyhraješ, nebo prohraješ," doplnil Hadamczik.

Nastoupit by měl i Trončinský

Pro utkání plánuje zachovat vítěznou sestavu, pouze s tím rozdílem, že nastoupit by tentokrát měl i sedmý bek Marek Trončinský. Jakub Orsava s Lukášem Pechem na pozicích třináctého a čtrnáctého útočníka budou připravení naskočit do zápasu, zda však zasáhnou do hry již v sobotu, není úplně jisté. "Uvidíme, jak to bude vypadat během hry. Chtěl bych, aby alespoň jedno utkání hráli, ale po vítězném zápase není moc změn zapotřebí," prohlásil Hadamczik s tím, že i v brance se objeví znovu Jakub Štěpánek. Večer si národní tým dopřál rozptýlení v podobě fotbalové baráže ČR – Černá Hora.

"Fotbal je hned po hokeji sportem, který mám nejradši, takže jsem určitě fotbalovým fanouškem a přeju klukům, aby to uhráli a měli chvilku klid. Věřím, že postoupí, vůbec o tom nepochybuji," prohlásil Hadamczik. Odhodlání a pohodu v týmu potvrdil i útočník Petr Vampola. "Byl to jen jeden zápas, ale se Švédy se nám to povedlo, takže nálada je výborná a budeme na to chtít navázat," ujistil Vampola. Doufá zároveň, že v sobotu něco podobného se svými spoluhráči zopakují. "Kromě menšího výpadku, který jsme tam měli, jsme hráli výborně. Lze o tom říct jen chválu. Od gólmana až po kluky, kteří nehráli a povzbuzovali na střídačce, to byl super výkon," ocenil mužstvo Vampola.

Problémem by podle něho neměla být ani opětovná výhoda nejbližšího soupeře v podobě domácího prostředí. "Diváci určitě hrají svou roli, i nám doma vždy pomůžou, ale my jsme přijeli vyhrát každý zápas a půjdeme do toho s tím, abychom to zvládli," prohlásil odhodlaně Vampola. Poslední vzájemné zápasy vyzněly lépe pro český výběr, který zvítězil na světovém šampionátu na Slovensku těsně 2:1. Stejným výsledkem udolali Češi svého soka i na Českých hokejových hrách. Před rokem na Karjale ale Finové Hadamczikovy svěřence deklasovali poměrem 5:0. Jubilejní 100. zápas v české reprezentaci čeká obránce Miroslava Blaťáka. 

Očekávaná sestava ČR: Štěpánek - Ševc, Blaťák, Nakládal, Čáslava, Mojžíš, Zíb, Trončinský - Irgl, Nedvěd, Průcha - Kotalík, Novotný, Hubáček - Petružálek, Koukal, Klepiš - Kvapil, Vampola, Adamský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články