Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Čeští hokejisté se naposledy před OH představí doma

Praha - Poslední možnost vidět českou hokejovou reprezentaci na vlastní oči před únorovými olympijskými hrami ve Vancouveru budou mít ve čtvrtek čeští fanoušci v duelu s Finskem v pražské O2 Areně. Vstupní zápas do moskevského Channel One Cupu láká účastí Jaromíra Jágra i několika dalších hráčů, kteří mají šanci startovat na blížícím se vrcholu sezony. Tým kouče Vladimíra Růžičky bude hnát za dalšími body do Euro Hockey Tour zřejmě úplně zaplněná největší hala v Česku. Přímý přenos zápasu nabídne od 17:20 ČT2 a zpravodajský web ČT24.

"Myslím si, že patnáct tisíc diváků určitě přijde. Určitě se půjdou podívat i na Jardu Jágra," řekl kouč Vladimír Růžička. Hvězda ruského Omsku se na další domácí vystoupení od dubnového turnaje v Liberci také těší. "Každý zápas za nároďák je motivace, o to víc doma a tady v O2 Areně, kam může přijít spousta lidí. Musí ale pochopit, že je to jen taková tréninková fáze a příprava na olympiádu," poznamenal Jágr, který se v sezoně objeví v reprezentačním dresu poprvé.

Před vlastním publikem se proti Suomi představí čeští hokejisté v tomto roce už počtvrté. V únoru ve vyprodané O2 Areně před 16 324 diváky, kteří se původně těšili také na Jágrovo umění, ale kladenský fenomén se tehdy musel omluvit kvůli nemoci, prohráli 3:5. Pak v dubnu v Liberci český tým i s Jágrem vyhrál 4:3 v prodloužení a v září v Karlových Varech zvítězil 2:0. Šlo o jediné dva úspěchy s Finy ze sedmi zápasů od Růžičkova návratu k reprezentaci v roce 2008. "Finové šli nahoru, jsou hodně silní. Ale v Euro Hockey Tour se nedá vybírat," podotkl Růžička.

Do branky se postaví Schwarz

Ve středu večer musel Růžička udělat druhou změnu v nominaci. Po obránci Karlu Rachůnkovi z výběru vypadl útočník Jan Bulis. Na jeho místo byl dodatečně povolán Jan Marek. Až ve čtvrtek se tak podle všeho rozhodne o definitivním složení jednotlivých formací a o tom, jestli třináctým forvardem bude Marek nebo Zbyněk Irgl.

Do branky se postaví Marek Schwarz, který v úterý odchytal druhou polovinu vítězného košického zápasu se Slovenskem. Jakub Štěpánek bude čelit v sobotu Švédům. "Těším se hodně, protože zahrát si doma za reprezentaci je super. Bude navíc vyprodaná hala, takže to bude asi velký zážitek," těší se Schwarz na svůj čtvrtý reprezentační start. Před Košicemi se představil ve dvou zápasech na turnaji Karjala v Helsinkách proti Finům a Rusům, proti Slovákům si vychutnal první výhru.

Pravděpodobná sestava ČR:

Schwarz - Němec, Blaťák, Kutlák, Krstev, Sičák, Mojžíš, Čáslava, F. Novák - Jágr, Hudler, Čajánek - Bednář, Červenka, Rolinek - Klepiš, Vašíček, Hubáček - Irgl, Hlinka, Novotný - Marek.

Marek Schwarz
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články