Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Čeští hokejisté režírovali v NHL výhru Phoenixu na ledě Detroitu

New York - Čeští hokejisté Petr Průcha a Radim Vrbata byli ve třetím zápase úvodního kola play-off NHL hlavními strůjci vítězství Phoenixu 4:2 v Detroitu, po němž se Coyotes ujali v sérii vedení 2:1. Oba útočníci zaznamenali shodně gól a asistenci, přičemž Průcha vstřelil vítěznou branku a za výkon si vysloužil ocenění první hvězda zápasu. Vrbata byl v hodnocení novinářů hned za ním. Dva body za přihrávky si připsal i jejich centr Martin Hanzal.

Druhý bod získali v neděli i obhájci Stanleyova poháru z Pittsburghu, kteří zvítězili v Ottawě 4:2 a v sérii vedou 2:1 na zápasy. Rozhodující trhák udělali Penguins ve druhé části, kdy trefami Jevgenije Malkina a Sidneyho Crosbyho odskočili z 1:1 na 3:1. Crosby si připsal i asistenci, v navýšení konta na sedm bodů nezastavila hvězdného Kanaďana ani speciálně nasazená obranná dvojice Anton Volčenkov, Chris Phillips.

I další papírový favorit New Jersey prohrává v sérii 1:2 na zápasy. Devils na ledě Philadelphie, která se do play-off protlačila na poslední chvíli, padli 2:3 v prodloužení. Rozhodující trefu zaznamenal bitkař Daniel Carcillo, jenž si slastné okamžiky potlesku fanoušků užívá hlavně po pěstních soubojích. "Pořád se z toho ještě trochu chvěji. Je to ohromné, úžasné. Každý o takové brance sní," řekl Carcillo. Jednu asistenci si připsal za neúspěšné hosty Patrik Eliáš, pro něhož to byl čtvrtý bod v sérii.

Hokejisté Chicaga v minulém utkání přišli o vítězství nad Nashvillem v poslední třetině, kdy čtyřikrát inkasovali. Něco podobného tentokrát nedopustili. Opět vedli po čtyřiceti minutách hry 1:0 a vedení si už pohlídali, navíc gólovou pojistku přidal Patrick Kane. Po domácí výhře 2:0 srovnali Blackhawks stav série na 1:1. Premiérovou nulu v play-off si díky 23 úspěšným zásahům připsal brankář Antti Niemi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články