Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Čeští hokejisté porazili v přípravě Německo 6:2

Řezno - Po dvou porážkách na Slovensku si hokejisté českého reprezentačního týmu spravili chuť prvním úspěchem, když v Řeznu ve svém třetím přípravném utkání před mistrovstvím světa ve Švýcarsku porazili domácí Německo vysoko 6:2. Češi vedli už po dvou třetinách o šest branek, Němci zkorigovali stav až v závěrečném dějství. Odveta se hraje v neděli od 17:00 v Ingolstadtu.

Marek Kvapil a Michael Bakos
zdroj: ČTK autor: ČTK

Asistenti Josef Jandač s Ondřejem Weissmanem, kteří při klubových povinnostech kouče Vladimíra Růžičky ve Slavii vedou tým v přípravě, mohli nasadit do hry jen jedenáct útočníků, protože Václava Nedorosta do utkání nepustily potíže se zablokovanými zády.

Kutlák otevřel už ve 2. minutě

Na výbornou se týmu v českých barvách vydařil už samotný vstup do utkání. Skóre v Donau Areně otevřel už po 103 sekundách obránce Kutlák. Bek švýcarského celku Ambri/Piotta, který tým posílil až tento týden, za levým kruhem pro vhazování napřáhl a trefil levý horní roh Endrasovy branky.

Češi se pak ubránili při Barinkově trestu a v sedmé minutě už vedli o dva góly, když Vampola objel branku a stihl protlačit puk za záda gólmana Augsburgu. Dalšímu náporu se Němci ubránili a v 15. minutě mohl snížit obránce českého původu Ančička, ale debutanta Štěpánka nepřekonal. Němci se pak ubránili na konci úvodní části při dvou oslabeních, ale v druhém dějství se už hosté v přesilovkách prosadili.

I druhá třetina patřila Čechům

Nejdříve ale ještě v oslabení Klepiš vyřešil únik dvou na jednoho s Hlinkou sám a trefil levou tyč Endrasovy branky. V 26. minutě ale už v přesilovce pěti proti třem od modré čáry skóroval Krstev a radoval se ze své první reprezentační trefy. Za tři minuty zvýšil už na 4:0 při Schmidtově trestu po sólu nejzkušenější hráč českého výběru Hlinka, jenž stejně jako Klepiš proti Slovensku nehrál. Němci měli při pobytu Platila a Barinky na trestné lavici výhodu pěti proti třem 96 sekund, ale ani to jim nestačilo k čestnému úspěchu.

Ležícího Štěpánka nepřekonal zblízka Gogulla a vítkovický gólman efektně lapačkou kryl i Ančičkovu střelu od modré čáry. Češi naopak neměli s koncovkou problémy. Kombinaci po ose Hlinka - Sičák zakončil v 35. minutě volný Čermák. V 37. minutě zasáhl Štěpánek betonem proti osamocenému Maurerovi, Endras naopak na Blaťákovu střelu nestačil a Češi vedli už 6:0. Štěpánek hájil čistý štít i po další Maurerově šanci.

Němci se vzpamatovali až v závěru 

Němci, kteří do závěrečné části nasadili místo Endrase do branky Kotschnewa, se snažili alespoň trošku zmírnit debakl, ale Štěpánek byl proti. Na začátku závěrečného dějství opět zasáhl lapačkou proti osamocenému Marcelu Müllerovi. Až ve 48. minutě se domácí tým dočkal, když se po vyloučení Jánského na pět minut a do konce utkání za vysokou hůl hrálo ve čtyřech proti třem a český gólman nestačil na Seidenbergovu dorážku.

Téměř pět tisíc diváků svůj tým i přes nepříznivý stav bouřlivě podporovalo a hokejisté se jim snažili odvděčit. Schmidt chtěl navíc vyprovokovat bitku s Klepišem, ale útočník Omsku odmítl. Český tým pak hrál po sérii vyloučení dlouho ve třech a v 55. minutě využil výhodu dvou hráčů v poli Wolf. Potom se ještě poprali Seidenberg s Čermákem a oba odešli předčasně do šatny.

Německo - Česká republika 2:6 (0:2, 0:4, 2:0):

Branky a nahrávky: 48. Seidenberg (Ančička, Bakos), 55. Wolf(Hager) - 2. Kutlák (Platil), 7. Vampola (Lukeš), 26. Krstev (Čáslava, Vampola), 29. J. Hlinka (Blaťák, Čermák), 35. Čermák (Sičák, J. Hlinka), 38. Blaťák (Sičák, Čermák).

Rozhodčí: Demlj (Slovin.), Bauer - Erhart, Präfke (všichni Něm.).

Německo: Endras (41. Kotschnew) - Ančička, Renz, Moritz Müller, Osterloh, Schmidt, Tölzer, Draxinger - Gogulla, Wolf, Mulock - Aab, Seidenberg, Barta - Fical, Ullman, Maurer - Marcel Müller, Hospelt, Hager. Trenéři: Uwe Krupp a Ernst Höfner.

Česká republika: Štěpánek - Sičák, Blaťák, Krstev, Čáslava, Platil, Kutlák, Nosek, M. Barinka - Čermák, J. Hlinka, Klepiš - D. Květoň, Vampola, Lukeš - Netík, Mikeska, Kvapil - Jánský, Köhler. Trenéři: Josef Jandač a Ondřej Weissmann.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články