Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští hokejisté porazili Slováky 5:2 a na MS skončili pátí

Calgary - Své poslední vystoupení na mistrovství světa hráčů do 20 let v Kanadě zvládli čeští hokejisté zvládli úspěšně, když v souboji o konečné páté místo porazili Slovensko 5:2. Svěřenci kouče Miroslava Přerosta udělali velký krok k nejlepšímu umístění od domácího šampionátu v roce 2008 - kde skončili rovněž pátí - již během první třetiny, kterou vyhráli 3:0. 

Česko "20" - Slovensko "20"
zdroj: AP/ČTK autor: Jeff McIntosh

V brance českého týmu nastoupil opět jeho klíčový hráč na celém turnaji Mrázek a Přerostův výběr dal již v první části najevo, že i když nejde o medaile, není mu výsledek derby lhostejný. Během úvodní dvacetiminutovky zasypal slovenského gólmana Šimbocha 21 střelami a hned tři skončily za jeho zády. Mrázek přitom čelil jen šesti pokusům, které mířily mezi tyče.   

Už v šesté minutě otevřel skóre Faksa a napravil tak zaváhání Hertla, který krátce před ním ani nadvakrát neuspěl. Ve 14. minutě nabil Straka zpoza branky Holíkovi a Šimboch kapituloval podruhé. O chvilku později měli čeští mladíci k dispozici dvojnásobnou početní výhodu na celé dvě minuty, ale stačilo jim pouze 22 vteřin, aby Mozík přidal třetí gól.

Česko "20" - Slovensko "20"
zdroj: AP/ČTK autor: Jeff McIntosh

Tři klasické přesilovky ve druhém dějství ze strany českého týmu přišly vniveč a naději Slovenska na zvrat vykřesal ve 35. minutě Bubela. Jen pár sekund poté navíc Mrázka zachránila po Tvrdoňově ráně tyčka. Dvě minuty a šest vteřin od slovenského gólu ale vrátil tříbrankový náskok na stranu českého týmu Uher, čímž nejen uklidnil svoji střídačku, ale zároveň poslal Šimbocha na tu slovenskou. V brance ho nahradil Sabol.

Česko "20" - Slovensko "20"
zdroj: AP/ČTK autor: Jeff McIntosh

Konec myšlenkám na možný zvrat zařídil v polovině 43. minuty další využitou přesilovkou Filippi, když se parádně trefil z mezikruží pod horní tyč. Mrázek se poté vyznamenal proti Tomanovi, ale vzápětí pomohl chybou ke gólu Chovanovi. Stav 5:2 už se poté nezměnil a česko-slovenský souboj tak skončil zcela shodným výsledkem jako ve skupině o udržení na posledních dvou světových šampionátech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články