Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Čeští hokejisté nastoupí proti Finsku už s Vokounem

Stockholm - Už s jedničkou Tomášem Vokounem v brance dnes nastoupí čeští hokejisté ke svému druhému utkání na LG Hockey Games ve Stockholmu proti Finsku. Na vedoucí Suomi i Rusko, které se představí proti Švédsku, ztrácí výběr trenéra Vladimíra Růžičky v Euro Hockey Tour s dvěma zápasy do konce tři body, takže stále ještě živí naději na celkový triumf. "My se na to ale takto nekoukáme. Kdyby se nám podařilo dvakrát vyhrát, tak by se nám to mohlo podařit, ale je to pořád příprava na mistrovství světa," řekl Růžička. Utkání nabídne od 12:00 v přímém přenosu ČT4 i zpravodajský web ČT24. Další informace přináší server hokejživě.cz.

Celou evropskou tour vyhráli Češi jen v roce 1998, teď by jim vedle případných víkendových výher proti Finům a v neděli proti Rusům musely nahrát i ostatní výsledky. "Chceme samozřejmě všechny zápasy vyhrát, uhrát co nejlepší výsledky, ale třeba na přesilové hry točím všechny útoky, aby každý dostal prostor. V sobotu třeba nebude hrát Petr Čáslava, protože chceme vidět hrát další beky," naznačil Růžička, že prioritu má hledání sestavy pro mistrovství světa v Německu.


Mimo hru bude proti Finsku útočník Marek Kvapil, který má ze čtvrtečního duelu se Švédskem bolestivě nastřelené koleno. Ze zápasu odstoupil už v první třetině a dnes odpoledne ani s týmem netrénoval. Odpočívající Čáslava uvolní prostor dalším bekům. "Zařadíme Angela Krsteva a víc prostoru dostanou Petr Gřegořek s Tomášem Mojžíšem, kteří hráli ve čtvrtek jen třetí třetinu." 

Kouč Růžička si pochvaluje, že má prostor na práci s týmem, který se při řadě omluvenek nebude už moc od kádru pro mistrovství světa lišit. "Někteří ještě dorazí, ale tady s hráči musíme hodně pracovat na obranné fázi, kde máme hodně nedostatků. Ale líbí se mi, že je tam obrovská bojovnost, nasazení a odhodlání. Střídačka žije. Cítí šanci, protože se můžou dostat na mistrovství světa někteří kluci, kteří s tím vůbec nepočítali," uvedl Růžička.


V brance se místo Ondřeje Pavelce představí poprvé v akci jednička pro mistrovství světa Vokoun. Opora Floridy ve středu přiletěla přímo do Stockholmu ze zámoří a potýkala se s aklimatizací. V hale Globen se Vokoun představí podruhé, v září 2004 ve čtvrtfinále Světového poháru byl u výhry nad Švédy 6:1. Čtvrteční duel se Švédskem sledoval ve výstroji z lavičky.



Čeští hokejisté věří, že na vítězný vstup proti domácímu týmu navážou i dnes. "Hráli jsme proti Švédům solidní zápas. A jestli tak budeme hrát i proti Finům a dáme víc gólů, tak vyhrajeme," řekl útočník Jakub Voráček z Columbusu. "Myslím si, že Finové budou asi víc bruslivější než Švédi. Půjdou víc do těla. Vím, jak se na co připravit, bude to zápas jako každý jiný," doplnil Lukáš Kašpar z finského Kärpätu Oulu.

Předpokládaná sestava:

Vokoun - K. Rachůnek, Krstev, Němec, Blaťák, Nakládal, Barinka, Mojžíš, Gřegořek - Voráček, Červenka, Klepiš - Jan Kovář, Marek, Rolinek - Kašpar, Vampola, Novotný - M. Růžička, Koukal, Hubáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články