Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští hokejisté chtějí ukončit sérii porážek s Ruskem

Liberec - Po čtvrteční výhře nad Švédskem se čeští hokejisté pokusí na domácím turnaji Euro Hockey Tour v Liberci uspět i v dnešním duelu s Ruskem, s nímž v uplynulých pěti zápasech prohráli. Na tým Vjačeslava Bykova se chystá i hvězda Omsku Jaromír Jágr. Autor vítězné branky proti Švédsku by měl nastoupit v obou víkendových zápasech. Dnešní případný úspěch by dal českému týmu naději, že poprvé od prosince 2002 ovládne některý z turnajů evropské tour.

Rusové při vstupu do turnaje prohráli v Tampere s Finskem 2:4, přesto už mají jisté celkové vítězství v seriálu. "Ten výsledek vůbec nic neznamená. Třeba Finové se mi líbili na Švédských hrách asi nejvíc, i když tam neměli takové výsledky," uvedl asistent trenéra Josef Jandač.

Do hry se zapojí i Frolík a Červenka

Stejně jako v úspěšném prvním vystoupení na Českých hokejových hrách se postaví do branky vítkovický gólman Jakub Štěpánek. Do hry naskočí i Michael Frolík z Floridy, jehož premiéru v národním týmu oddálila zpožděná výstroj, a další útočník Roman Červenka ze Slavie.

Frolík se zařadí do původně plánované formace s klubovým spoluhráčem Rostislavem Oleszem a Jaroslavem Hlinkou. Čtvrtou formaci vytvoří Červenka s dalším slávistou Michalem Vondrkou a Petrem Vampolou. V druhé a čtvrté obraně si prohodí místa Ondřej Němec a Angel Krstev. "Dvojice Kutlák s Krstevem byla hodně ofenzivní a zkusíme to prohodit," podotkl Jandač.

Štěpánek se představí potřetí v reprezentaci

Štěpánek dostává další šanci, aby si řekl o nominaci na mistrovství světa. "V každém zápase musím podat maximálně dobrý výkon, abych si uchoval šanci," řekl dvaadvacetiletý gólman před svým třetím utkáním v národním týmu. "V reprezentační dvacítce jsem proti Rusům chytal, ale tohle bude úplně jiný hokej," dodal Štěpánek. 

Útočník Tomáš Rolinek z Magnitogorsku se na další bitvu s Ruskem těší. "Ze tří soupeřů, které potkáváme přes sezonu, je to největší rival. Ale že bych to bral nějak zvlášť prestižně, se říct nedá. I když to je o něco lepší zápas než proti Švédům nebo Finům," prohlásil. "Touha je porazit je v každém zápase. Navíc by mělo být vyprodáno," uvedl účastník posledních tří světových šampionátů.


Zápas začne v 18:00, přímým přenosem ho vysílá ČT4. V neděli bude generálkou na mistrovství světa pro české hokejisty duel s Finskem, který začne v 17:00. S Rusy ani Finy trio Vladimír Růžička, Jandač a Ondřej Weissmann ještě výhru v sezoně neslavilo.

Předpokládaná sestava:

Štěpánek - Rachůnek, Čáslava, Němec, Kutlák, Sičák, Blaťák, Krstev, Barinka - Jágr, Čajánek, Klepiš - Kvapil, Marek, Rolinek - Olesz, Hlinka, Frolík - Vampola, Červenka, Vondrka

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články