Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Čeští hokejisté budou proti Slovákům hájit neporazitelnost

Praha - Neporazitelnost v zápasech Euro Hockey Challenge se budou snažit udržet čeští hokejisté v utkání proti Slovensku v pražské O2 areně. V přípravné sérii vyhráli dvakrát v Rize s Lotyšskem a dvakrát v Českých Budějovicích s Německem. Nyní je čeká souboj s týmem českého trenéra Vladimíra Vůjtka, který naopak v EHCh na první výhru čeká. Zápas začne v 18:00 a vysílá jej přímým přenosem ČT4 a web sportzive.cz.

Kouč Alois Hadamczik zařadí do duelu, který bude provázet i oslava 40. výročí zisku zlatých medailí na mistrovství světa v Praze, i obě posily z NHL - útočníky Tomáš Plekance a Jiřího Tlustého. Slováci už mají v kádru ze zámoří beky Milan Jurčinu a Andreje Sekeru.

Problémy se zády má útočník Kamil Kreps, s kterým Hadamczik počítal do centra čtvrtého útoku. "Trápí jej to už delší dobu. S největší pravděpodobností hrát nebude. Odešel z tréninku a nevěřím tomu, že se problémy se zády zlepší z minuty na minutu," uvedl trenér.

Místo Krepse nastoupí Jan Kovář a připravený do hry bude Petr Vampola. "V zápasech budou hrát všichni. Tomáš Plekanec s námi do Bratislavy nepojede," řekl Hadamczik před páteční odvetou na adresu hvězdy Montrealu, které dá prostor na aklimatizaci. Do branky se postaví v domácím utkání Jakub Štěpánek a hrát bude všech sedm beků, kteří jsou při zdravotních potížích Miroslava Blaťáka, Ondřeje Němce a Lukáše Krajíčka v kádru.

Se Slovenskem sehráli hokejisté 51 zápasů, 34 vyhráli, sedm skončilo remízou a deset prohráli. Naposledy se utkali bývalí federální partneři loni na mistrovství světa v Bratislavě a Hadamczikův výběr vyhrál 3:2. Kouč nechce hodnotit, zda jsou Slováci těžším soupeřem než Lotyši a Němci.

Při oslavě triumfu z roku 1972 nastoupí obě mužstva na první třetinu v replikách dobových dresů - čeští hokejisté v bílých a slovenští v modrých. Nevšední bude také souboj českých trenérů. "Já to tak ale nevnímám. Je to parťák z Ostravy, známe se velmi dobře. Hodně spolu mluvíme, jednu dobu jsme spolu trénovali. Kdyby stál na střídačce někdo jiný, tak chci vyhrát stejně tak," řekl Hadamczik k duelu s Vůjtkem.

Pravděpodobná sestava ČR: Štěpánek - Nakládal, Krejčík, Čáslava, Kutlák, Kudělka, Mojžíš, Zámorský - Tenkrát, Plekanec, Tlustý - Petružálek, Novotný, Kašpar - Průcha, Nedvěd, Rachůnek - Kumstát, Jan Kovář, Vondrka - (Vampola).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články