Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští hokejisté budou hrát za rok se Švédy, Nory a Francouzi

Bern - Čeští hokejisté se za rok na mistrovství světa v Německu utkají v základní skupině se Švédskem, Norskem a Francií. Rozhodlo o tom dnešní vyřazení švédského týmu v semifinále světového šampionátu v Bernu, po kterém bude tým "tří korunek" v žebříčku Mezinárodní hokejové federace na třetím místě. Česká republika klesne na šestou pozici za Spojené státy americké.

Jisté je, že se na turnaji v Kolíně nad Rýnem a Mannheimu ve čtvrtfinále vyhne právě Švédsku, které český národní tým letos i loni v Québeku v této fázi turnaje vyřadilo. S Norskem si Češi zopakují v základní skupině souboj z letošního turnaje. S Francií se na mistrovství světa utkali v roce 1997 v Helsinkách. V Německu se bude hrát od 7. do 23. května 2010.

Vedle skupiny C je jasné i složení "déčka", kde se představí Finsko, Spojené státy americké, Německo a Dánsko. O dalších dvou skupinách rozhodne až nedělní finále v Bernu. Vítěz duelu o zlato mezi Kanadou a Ruskem bude hrát ve skupině A s Běloruskem, Slovenskem a Kazachstánem, poražený v "béčku" narazí na Švýcarsko, Lotyšsko a Itálii.

Základní skupiny MS 2010:

Skupina A: Kanada/Rusko, Bělorusko, Slovensko, Kazachstán

Skupina B: Kanada/Rusko, Švýcarsko, Lotyšsko, Itálie

Skupina C: Švédsko, Česká republika, Norsko, Francie

 Skupina D: Finsko, USA, Německo, Dánsko
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články