Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Čeští brankáři v NHL výhru nevychytali

New York - Český brankář Ondřej Pavelec nastoupil v úterním utkání NHL do branky Atlanty poprvé po téměř čtyřech měsících. Jedenadvacetiletý gólman, jenž byl do týmu povolán kvůli zranění brankářské jedničky Kariho Lehtonena, zastavil v souboji s Washingtonem 22 střel soupeře, přesto Trashers na vlastním ledě prohráli 2:4. Pavelce jednou překonal jeho krajan Tomáš Fleischmann, který v deváté minutě otevřel skóre utkání. Český útočník v zápase zaznamenal i asistenci a byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Ondřej Pavelec
zdroj: nhl.com

První gólem v sezoně přispěl český obránce František Kaberle k devátému vítězství Caroliny v řadě, která v domácím prostředí nemilosrdným způsobem rozdrtila New York Islanders 9:0. Na největší porážce Islanders v klubové historii se nejvýrazněji podílel útočník Erik Staal, který docílil čtvrtého hattricku v letošním ročníku. 

V úterním programu NHL nedovedl k vítězství svůj tým ani druhý český gólman v akci. Tomáš Vokoun si sice připsal ve Philadelphii 28 úspěšných zásahů a byl vyhlášen třetí hvězdou utkání, ale Florida prohrála na ledě soupeře těsně 1:2. O play off bojující Panthers ztratili důležité dva body, které jim ve Východní konferenci chybí na poslední postupovou příčku. Tu drží New York Rangers, jenž v současně hraném utkání porazil Montreal 3:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články