Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Českým týmům se v ET dařilo, jen Sparta znovu prohrála

Praha - Hokejisté Pardubic uspěli i ve svém druhém utkání v European Trophy, když po čtvrteční výhře v Hradci Králové nad Linköpingem 3:2 zdolali na vlastním ledě další švédský tým HV 71 stejným výsledkem. Slavia po čtvrteční prohře ve Stockholmu s Djurgaardenem tentokrát vyhrála v Lulee 2:1. Sparta po domácí porážce 1:4 s HV 71 prohrála na ledě Djurgaardenu 2:4. Brno vstoupilo do soutěže domácím duelem s Linköpingem a po obratu ze stavu 2:4 se radovalo z výhry 5:4 po samostatných nájezdech. Hattrickem se na tom podílel Tomáš Pospíšil.

Pardubice se proti týmu z Jönköpingu, jehož barvy hájí český útočník Kamil Piroš, dostaly do vedení v sedmé minutě díky brance Tomáše Noska, který navíc ve 12. minutě trefil tyč. Ta vzápětí pomohla i Pardubicím po Pirošově zakončení.

Východočechy v druhé třetině několikrát podržel brankář Martin Růžička, který inkasoval až po 34 vteřinách závěrečného dějství, kdy jej překonal letošní mistr světa Fin Jesse Joensuu. Hned za 74 vteřin ale vrátil domácím vedení Lukáš Radil a v 46. minutě zvýšil Tomáš Zohorna. První hvězdu zápasu Růžičku ještě překonal v 53. minutě Jesper Thörnberg, ale Pardubice už těsný náskok před 3528 diváky udržely. 

Slavia vedla před čtyřmi tisíci diváků v Coop Areně také od sedmé minuty, kdy se prosadil Tomáš Svoboda. Gólmana Roberta Slipčenka, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu, dokázala Lulea překonat až v 49. minutě v přesilovce, ale v čase 56:55 zařídil výhru svěřenců trenéra Vladimíra Růžičky Dmitrij Jaškin.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Pardubice - HV71

O porážce Sparty ve Stockholmu rozhodl autor hattricku Mathias Tjärnqvist. Právě Tjärnqvist byl v sedmé minutě prvním střelcem zápasu, když překonal gólmana Martina Faltera. Jen 52 vteřin po nástupu do druhé části zvýšil v přesilovce Mattias Carlsson a v polovině zápasu přidal Tjärnqvist třetí trefu.

Za Spartu odpověděl Michal Broš, který byl jejím jediným střelcem v prvním utkání. V 47. minutě ale Tjärnqvist v početní výhodě završil své střelecké představení a na výhře domácích už nemohl nic změnit ani přesilovkový gól Alexe Fostera 70 sekund před vypršením základní hrací doby, který stanovil konečný výsledek.

Kometa s Linköpingem prohrávala už 0:3, když domácí inkasovali dvakrát v oslabení. Do hry vrátila svěřence trenéra Zdeňka Venery až přesilovka pět na tři, při níž se protáhl v 32. minutě mezi zadáky soupeře Pospíšil, který chytrou kličkou oklamal i brankáře Fredrika Norrenu.

O čtyři minuty později přidal Pospíšil druhou branku, avšak po střele Mikaela Hakansona získali ještě před koncem druhé třetiny Švédové zpět dvoubrankový náskok. Rozhodující zvrat přišel až v samém závěru. Šest minut před koncem skóroval Andrej Podkonický a o necelou minutu později vyrovnal Miroslav Holec. V nájezdech rozhodl Pospíšil, gólman Sasu Hovi v rozstřelu ze tří pokusů ani jednou neinkasoval.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články