Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Češky zdolaly Švýcarsko a v sérii o udržení na MS vedou 1:0

Plymouth (USA) – České hokejistky porazily na MS v prvním utkání série o udržení Švýcarsko 4:2. Dočkaly se tak první výhry na šampionátu. Série se hraje na dvě vítězství. 

Švýcarská kapitánka Livia Altmannová
zdroj: ČTK/AP autor: Carlos Osorio

Úspěšnější celek z boje o udržení bude mít jistotu účasti na příštím šampionátu v roce 2019 ve Finsku, ale mezi elitou s největší pravděpodobností setrvá i poražený. Na kongresu Mezinárodní hokejové federace v květnu při mistrovství světa mužů v Kolíně nad Rýnem by totiž měl být schválen návrh na rozšíření elitního ženského turnaje na deset účastníků.

Češky, které v základní skupině B uhrály jediný bod za porážku právě se Švýcarkami 1:2 po samostatných nájezdech, se dostaly do vedení v 15. minutě díky Vanišové. Minutu před první pauzou zvýšila Mrázová a v polovině utkání upravila na 3:0 Lédlová.

V 36. minutě trefila Müllerová z trestného střílení tyč a gólmanka Peslarová tak držela čisté konto až do 53. minuty, kdy ji překonala Stalderová. Za 104 vteřin se trefila i Altmannová, ale 18 sekund před koncem pojistila výhru při power play svou druhou trefou v utkání Lédlová.

Je nám líto, video expirovalo.
Češky si napoprvé poradily se Švýcarskem

O udržení - 1. zápas:

ČR - Švýcarsko 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 15. Vanišová (Lédlová, Mrázová), 19. Mrázová, 31. Lédlová, 60. Lédlová - 53. Stalderová (Stiefelová, Bullová), 55. Altmannová (Stalderová). Rozhodčí: Celarová (SR), Hertrichová (Něm.) - Angererová (Rak.), Tauriainenová (Fin.). Vyloučení: 5:2. Bez využití. Diváci: 355. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články