Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Český tým jde do boje o domácí primát. Rusům bude čelit Hrubec, připraven je i Kovář

Zakončit přípravu triumfem na domácím turnaji? Ideální scénář. Čeští hokejisté uzavřou sobotním zápasem proti suverénnímu lídrovi série Euro Hockey Tour Rusku své vystoupení na Českých hrách. Svěřencům kouče Filipa Pešána stačí k udržení průběžné první pozice jakýkoliv bodový zisk. Závěrečné vystoupení na turnaji sledujte živě od 14:40 na programu ČT sport a webu ctsport.cz.

Šimon Hrubec s Janem Kovářem
zdroj: ČTK/AP autor: Fredrik Sandberg

Národní tým se po Finech (2:1) dokázal ve čtvrtek vypořádat i se Švédskem, které zdolal 3:2 v prodloužení. Pešánův výběr tak má nejlepší výchozí pozici do soboty. Na sbornou i Finy má dvoubodový náskok, Švédové zaostávají dokonce o čtyři body.

"Z těch dvou zápasů na Českých hrách máme velice pozitivní dojem. Jak jsme byli trošku negativní po zápasech s Německem, teď nám tyhle dva poslední zápasy hodně napověděly. Hodně jsme se zlepšili v pohybu a osobních soubojích. Máme z toho skvělý pocit. Vždy jsme našli cestu, jak zvítězit. I když se třeba utkání nevyvíjelo, jak jsme chtěli, vždycky jsme to dokázali otočit," ocenil výkony týmu asistent kouče Martin Straka.

Trenéři vyšlou do boje znovu pozměněnou sestavu. Do ní už nemohli počítat s obráncem Jakubem Galvasem, který má zlomenou ruku a boj o účast na šampionátu pro něho skončil. Vyřazeni dnes při zúžení kádru byli další obránce Dominik Mašín a útočník Šimon Stránský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Švédsko

V brance nastoupí stejně jako proti Švédům Šimon Hrubec. Poprvé během dlouhé přípravy na vrchol reprezentační sezony nastoupí útočníci Filip Chytil (New York Rangers) a Jan Kovář (Zug). Přestože už je s týmem, nezasáhne naopak do utkání útočník Jakub Vrána. Hrát nebude ani Dominik Kubalík, který se má brzy připojit.

S mužstvem nebyl na dnešním tréninku ještě ani obránce Lukáš Klok, jehož příjezd se rovněž očekává. V sobotu by však finský mistr z Lukko Rauma hrát mohl. "Vyjasní se až dnes po domluvě s ním. Buď by hrál on, nebo Andrej Šustr," nastínil Straka.

Předpokládaná sestava ČR:

Hrubec (Will) - Hronek, D. Musil, Hájek, Šulák, Šustr, Vitásek, D. Sklenička - Radil, R. Hanzl, Sekáč - Zadina, T. Zohorna, Chytil - Blümel, Jan Kovář, H. Zohorna - Flek, A. Musil, Smejkal - Červený.

S Ruskem ještě český tým v této sezoně Euro Hockey Tour neuhrál ani bod. Sborná zvítězila pokaždé tříbrankovým rozdílem 3:0, 4:1 a naposledy 7:4. Oba soupeři se utkají nejen v generálce na MS, ale hned v pátek na úvod šampionátu.

Do Rigy se týmy přesunou hned po sobotním utkání. V neděli a v pondělí čeká hráče v Lotyšsku nařízená karanténa na pokojích.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články