Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Český nároďák zahájí světový šampionát v Minsku proti Slovákům

Curych - Úvodním soupeřem české hokejové reprezentace na mistrovství světa v roce 2014 v Minsku bude Slovensko. Zápas skupiny A se uskuteční hned v prvním dnu šampionátu v pátek 9. května od 19:45 SEČ. O dva dny pozdějki bude následovat ve stejný čas duel se Švédskem a v pondělí pak hráči nastoupí proti Kanadě.

Po třech zápasech s hlavními soupeři v boji o postup do čtvrtfinále se národní tým utká s papírově slabšími týmy. Ve středu 14. května se utká s Itálií (15:45), v sobotu 17. května s Dánskem (15:45), o den později nastoupí proti Norsku (19:45) a v úterý 20. května zakončí základní část MS proti Francii (19:45).

"Nejtěžší soupeře máme na začátku, navíc hrajeme vždy večer, ale s tím se nedá nic dělat. Bylo to takhle rozlosováno. Musíme se na to připravit a vypořádat se s tím," řekl trenér Alois Hadamczik. "Je to ještě daleko. Čekají nás turnaje Euro Hockey Tour a pak olympiáda. Ani nevíme, jaké hráče budeme mít na mistrovství k dispozici," dodal.

Všechny zápasy základní skupiny A se odehrají v Aréně Čižovka, která bude otevřena v listopadu a bude mít kapacitu 9600 diváků. Utkání skupiny B se odehrají ve větší Aréně Minsk, v níž může duely sledovat 15 000 fanoušků.

Program MS zahájí odpolední souboje Francie s Kanadou a Švýcarska s Ruskem. Ve večerním programu se poté představí čeští hráči se Slovenskem a domácí Bělorusové se utkají s USA. Po šampionátech ve Finsku a ve Švédsku se budou čtvrtfinále opět hrát "křížem" mezi základními skupinami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články