Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Český hokej chce medaili, je si vědom Růžička

Praha – Hokejovému trenérovi Vladimíru Růžičkovi už začal kompletní kolotoč povinností před blížícím se mistrovstvím světa. V olympijské sezoně jde sice o trochu upozaděnou akci, tlak na trenéra přesto není malý. Obzvlášť s přihlédnutím k výsledkům na Hrách a všeobecnému očekávání po příchodu staronového kouče. Růžička tlak cítí, ale bere jej spíše jako výzvu.

Vladimír Růžička
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hokejový národní tým je v jisté fázi rekonstrukce a před samotným mistrovstvím bude mít Růžička hodně šancí vyzkoušet nováčky, na kterých by se případně v budoucnu dalo stavět. Český výběr čekají přípravné zápasy i závěrečný turnaj Euro Hockey Tour.

"Dáme tam hráče, kteří na mistrovství světa třeba ani nepojedou. Spousta hráčů ještě hraje v Evropě a samozřejmě NHL, takže ještě budeme čekat na ty, kteří budou postupně vypadávat," říká trenér.

Velkou a zatím nezodpověditelnou otázkou je, nakolik početná bude účast hráčů z NHL. "Ještě musí projít prohlídkami, samozřejmě je důležité i to, jak na tom budou zdravotně. A jestli na mistrovství světa budou chtít, sezona je pro zámořské hráče hrozně dlouhá," ví Růžička.

Nicméně složitou situaci ohledně skládání týmů budou řešit i ostatní reprezentace. "Četl jsem, že například někteří Švédové nejedou na mistrovství, protože na tom nejsou zdravotně dobře, každý bude mužstvo skládat poměrně těžce. Budou tam nové tváře, nejen u nás."

Přestože světový šampionát v Bělorusku ani zdaleka nebude mít takový zvuk jako olympiáda, fanoušci doufají v úspěch. "Český hokej zkrátka chce medaili. Říkat si, že je úspěch cokoliv jiného, nemá cenu. Když vedete národní mužstvo, vždycky musíte být pod tlakem. Tlak tedy cítím, ale je to pro mě zároveň velká výzva. Pokusíme se s týmem udělat co nejlepší výsledek," slibuje Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s koučem Růžičkou o hokejovém MS
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články