Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Česko napodruhé porazilo Rusko, z nájezdu rozhodl Svačina

Praha – Čeští hokejisté v pozměněné sestavě vybojovali další vítězství v Euro Hockey Tour nad Ruskem. Reprezentace dvakrát vedla, ale Rusko vždy dokázalo srovnat, ve třetí třetině však český tým znovu poslal do vedení Svačina z proměněného samostatného nájezdu a Češi tak nakonec zvítězili 4:3.

Radost Martina Ručinského v reprezentačním dresu
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Oba trenéři udělali oproti čtvrtečnímu souboji změny v sestavě, zejména ve složení útočných formací. V českém dresu se poprvé objevili obránci Krejčík s Poláškem a útočníci Svačina s Romanem.

Úvod byl z obou stran hodně opatrný; první větší šanci si vypracoval až v přesilové hře Ručinský, Šaryčenkov byl ale připravený. Skóre se změnilo až v 8. minutě, kdy se po přečíslení dva na jednoho prosadil Vondrka a stejně jako v Karlových Varech se zapsal mezi střelce. V 10. minutě se O2 arena radovala podruhé, když si na Romanovu nahrávku od mantinelu najel Zohorna a překonal Šaryčenkova podruhé.

Rusové však na české góly dokázali rychle odpovědět a v rozmezí 56 sekund vyrovnali. Nejprve za zády Saláka skončilo Grigorjevovo nahození, které se odrazilo od těla Slepyševa, následně našel Lazarev po rychlém protiútoku mezeru pod betonem gólmana Novosibirsku.

Ve druhé třetině ale Salák zaváhání několikrát odčinil. Ve 25. minutě si poradil s přečíslením tři na jednoho a později zlikvidoval i samostatný nájezd Glinkina. V polovině zápasu opět předvedl zakončení Vondrka, který se po Ševcově přihrávce dostal do brejku a překonal Šaryčenkova.

Následně to na ledě začalo poprvé výrazněji jiskřit. Vše odstartoval menší konflikt Grigorjeva s Ručinským, za kterého se postavili Smoleňák a Klesla. Emoce ale vcelku rychle opadly a oba týmy se věnovaly hře. Čtvrtý gól mohl přidat aktivní Roman, na brankáře moskevského Dynama ale nevyzrál.

Když úspěchem neskončil ani český tlak v závěru druhé třetiny, podařilo se sborné ve třetí části vyrovnat. Saláka překonal ve 46. minutě Andrej Popov. Blízko rychlé odpovědi byl Čáslava, jehož střela ale skončila na tyči. V 56. minutě přiblížil domácí tým výhře Svačina, který jistě proměnil trestné střílení a připsal si první gól v reprezentaci. Vítkovický útočník byl sice v závěru vyloučen, ale Češi hru v oslabení umocněnou odvoláním ruského brankáře přestáli.

ČR - Rusko 4:3 (2:2, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Vondrka (T. Zohorna, Koukal), 10. T. Zohorna (Roman, Zaťovič), 30. Vondrka (Ševc, Kempný), 56. Svačina z trest. střílení - 11. Slepyšev (Grigorjev), 12. Lazarev (Loktionov), 46. Andrej Popov (Alexander Popov, Glinkin). Rozhodčí: Björk, Sjöqvist (oba Švéd.) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 16.452.

ČR: Salák - Nakládal, Klesla, Krejčík, Čáslava, Polášek, Kolář, Ševc, Kempný - Gulaš, Sobotka, Ručinský - Simon, Novotný, Smoleňák - Svačina, Roman, Zaťovič - T. Zohorna, Koukal, Vondrka. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.
Rusko: Šaryčenkov - Višněvskij, Kiselevič, Ožiganov, Jakovlev, Grigorjev, Gavrikov, Barancev, Koledov - Andrej Popov, Alexander Popov, Glinkin - Slepyšev, Andronov, Kugryšev - Sošnikov, Loktionov, Lazarev - Timkin, Tkačev, Kraskovskij. Trenér: Oleg Znarok.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články