Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

České hokejové hry se mají v Brně konat až v srpnu

Další velkou sportovní akcí, která má kvůli pandemii koronaviru změněný termín, jsou České hokejové hry v Brně. Ty se na jaře neuskuteční. Závěrečný turnaj série Euro Hockey Tour, který měl být generálkou na mistrovství světa, byl kvůli pandemii koronaviru přesunut na srpen. Zrušeny byly i všechny zápasy národního týmu v Euro Hockey Challenge. 

Zklamaní hokejisté české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

V náhradním srpnovém termínu by se měl domácí turnaj místo přelomu dubna a května hrát podle původního plánu v Brně. Český tým tak bude moci usilovat o prvenství v celém seriálu Euro Hockey Tour. Tabulku vede o skóre před Švédy.

Další České hry (Carlson Hockey Games) se uskuteční už jako součást nové sezony v řádném termínu v dubnu a květnu příštího roku.

"S kolegy v dalších zemích jsme se shodli na tom, že rozhodnutí již nebylo možné odkládat. Jednoznačnou prioritou je ochrana zdraví a uvedený krok je nepříjemným, ale logickým a nevyhnutelným vyústěním situace, která v důsledku pandemie nastala," uvedl šéf Českého hokeje Tomáš Král.

Je nám líto, video expirovalo.
Červenka s MS nepočítá: Není ani kde trénovat

"V každém případě chci ocenit přístup všech federací, protože jednota mezinárodního hokeje není tváří v tvář problémům, kterým čelíme, rozhodně prázdným slovem," prohlásil Král.

Svěřenci kouče Miloše Říhy, jenž loni na MS v Bratislavě dovedl mužstvo ke čtvrtému místu, měli začít přípravu 23. března v Karlových Varech. První zápasy EHCh byly na programu 8. a 10. dubna proti Rakousku v Linci a ve Znojmě. Další duely se měly hrát 16. a 18. dubna v Německu. Nakonec měla přijít na řadu domácí utkání se Slovenskem - ve středu 22. dubna a den nato v Hradci Králové.

"Je velmi pravděpodobné, že my i další země sehrajeme všechny zápasy ve stejném formátu a podle stejného rozlosování na jaře 2021, jak už některé země navrhly," uvedl generální sekretář Českého hokeje a koordinátor Euro Hockey Challenge Martin Urban.

Reprezentace tak v současnosti nemá naplánované žádné přípravné zápasy před MS ve Švýcarsku. Květnový vrchol mezinárodní sezony nebyl dosud oficiálně zrušen, ale tento krok už se zdá být po předčasném konci většiny evropských klubových soutěží jen formalitou. Hrát se mělo od 8. do 24. května v Curychu a Lausanne. Zrušeny již byly turnaje MS nižších divizí a také dubnové MS hráčů do 18 let.

Posledním zápasem jednašedesátiletého Říhy na reprezentační střídačce tak bude podle všeho vítězný zápas z 9. února, v němž Češi na závěr svého vystoupení na Švédských hrách ve Stockholmu zdolali Rusko 4:3 po samostatných nájezdech.

"I nadále platí, že Miloši Říhovi vyprší po sezoně dvouletá smlouva a reprezentaci převezme Filip Pešán. Případnou změnu by musel schválit výkonný výbor Českého hokeje, přičemž ve všem ostatním bychom se pohybovali v rovině spekulací," uvedl tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund, zda nebude Říhovi umožněno rozloučit se turnajem v Brně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články