Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

České hokejisty trápí před zápasem s Němci viróza

České Budějovice - První dva ze šesti domácích zápasů před mistrovstvím světa čekají české hokejisty dnes a zítra v Českých Budějovicích proti Německu. Svěřence Aloise Hadamczika trápí na jihu Čech viróza. "Je to dost nepříjemné, má to třetina hráčů. Věřím, že máme zkušeného doktora, který je vyléčí," řekl po včerejším tréninku asistent trenéra Josef Paleček, jenž vedl přípravu místo rovněž zdravotně indisponovaného Aloise Hadamczika.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Na ledě chyběl také obránce Miroslav Blaťák, v průběhu včerejšího tréninku odešel rovněž nachlazený Lukáš Krajíček a do kabiny zamířil dříve s problémy se zády také útočník Petr Tenkrát.

Ve středu večer se k týmu připojili už i brankář Jakub Štěpánek s útočníkem Petrem Průchou z Petrohradu, trenéři tak mohou vybírat z 29 hráčů. Štěpánek ještě chytat nebude, podle svých slov se ještě po pauze necítí připravený.

Národní tým má za sebou už dva zápasy v Rize s Lotyšskem (4:3 po sam. nájezdech a 3:1). Němci přivítali Rusko a připsali si výhru 4:3 a porážku 2:3 po nájezdech. Naposledy se český tým utkal s Německem na loňském mistrovství světa v Bratislavě a v osmifinálové skupině vyhrál 5:2. "Čekáme od nich agresivní německý hokej. Bude tam asi velice dobrá obrana a řada osobních soubojů," prohlásil Paleček.

České hokejisty čeká po duelech s Němci ještě v Euro Hockey Challenge (EHCh) ve středu v pražské O2 aréně duel se Slovenskem a v pátek odveta v Bratislavě. Generálkou před šampionátem bude turnaj Euro Hockey Tour v Brně, kde Hadamczikův výběr sehraje zápasy s tradičními soupeři Švédskem, Finskem a Ruskem.

Nedvěd: Žádný ze zápasů nebudeme brát lehkovážně

Přestože jde stále ještě o přípravu, podle čtyřicetiletého centra Petra Nedvěda musí hrát tým v každém utkání na maximum. "Každý zápas chceme vyhrát. Samozřejmě je to příprava, a kdyby se nám nějaký zápas nepovedl, tak to není konec světa. Chceme si před mistrovstvím světa nějaké věci osahat, ale žádný ze zápasů nebudeme brát lehkovážně," prohlásil Nedvěd.

Pravděpodobná sestava ČR:

Jakub Kovář (Pöpperle) - Nakládal, Krejčík, Němec, Čáslava, Krajíček, Mojžíš, Zámorský, Kudělka - Průcha, P. Nedvěd, Vondrka - Petružálek, Novotný, Kašpar - Veselý, Jan Kovář, Tenkrát - Kumstát, Pech, I. Rachůnek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články