Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

České hokejisty čekají v Moskvě Švédové

Moskva - Po vítězném startu do Channel One Cupu v pražské O2 Areně proti Finsku čeká po přesunu do Moskvy české hokejisty v druhém utkání Švédsko. Severský kat českých nadějí ve čtvrtfinále posledních dvou světových šampionátů se v této sezoně topí v celkovém pořadí Euro Hockey Tour jasně na posledním místě a v Moskvě začal těsnou prohrou s domácí sbornou 3:4. Přímý přenos zápasu odvysílá od 16:00 ČT4 a zpravodajský web ČT24. Informace najdete také na serveru hokejživě.cz.

"Máme se Švédy v Euro Hockey Tour za dvě poslední sezony celkem dobrou bilanci. Ale oni nás šmikli za poslední dobu na důležitých turnajích, takže pokud bych věděl, že bychom na Švédy zase brzy narazili na nějakém velkém turnaji, tak radši prohraju a pak vyhrajeme tam," řekl s nadsázkou asistent trenéra české reprezentace Vladimíra Růžičky Josef Jandač. Češi na Švédsku ztroskotali také v roce 2006 v semifinále olympijských her v Turíně i ve finále mistrovství světa v Rize.

"Ale samozřejmě chceme vyhrát. Odvedli jsme proti Finsku docela dobrý výkon, jediná kaňka je, že jsme nezískali tři body," dodal Jandač už ve vážnějším tónu. Češi porazili Švédsko na Českých hrách v Karlových Varech 5:2 a na turnaji Karjala v Jönköpingu prohráli 3:4, když inkasovali třikrát mezi 26. a 29. minutou.

"Na Karjale měli hodně starou obranu. Sice zkušenou, ale míň pohyblivou, a možná to je ten důvod, proč prohrávají. Je to teď zase jiné mužstvo, Gustafsson vzal nějaké nováčky. Třeba budou mít chuť a bude to jiné. S Ruskem odehráli vyrovnaný zápas, dostali předtím jen hodně nasypáno od Finů, jinak sehráli vyrovnaná utkání," dodal Jandač.

Štěpánek bojuje s nachlazením

Pohromadě zůstane první formace Jaromír Jágr, Jiří Hudler a Petr Čajánek, kouč Růžička zřejmě s testem Jágrovy souhry s Romanem Červenkou počká až do neděle. "Máme na to dva zápasy, nemusí to být v sobotu. Třeba v neděli, nebo na to nemusí dojít vůbec. Teprve se rozhodneme," podotkl Jandač. Do branky českého týmu by se měl místo Marka Schwarze postavit Jakub Štěpánek, ale bude záležet na jeho zdravotním stavu. Zápolí totiž s nachlazením. "Nemá teploty, ale necítil se nejlíp a byl nastydlý už na Slovensku. Pokud by nemohl, chytal by opět Marek Schwarz," řekl Jandač.

Štěpánek bere turnaj i jako souboj o post trojky na únorových olympijských hrách ve Vancouveru a rozhodně chce do brány. "Není to ještě ideální, ale nic jiného mi nezbývá. Musím se poprat i s tím," konstatoval vítkovický gólman, který o Karjalu přišel kvůli zranění.

Švédové se představí bez Forsberga

Švédové měli původně v nominaci hvězdného Petera Forsberga, ale na souboj někdejších největších hvězd NHL s Jágrem nedojde, protože centr MODO se omluvil kvůli zranění. "Mají tolik dobrých hráčů, že je asi jedno, že jim chybí. Ale v MODO to hodně zvedl, takže kdyby tam byl, tak by to asi bylo nepříjemné," okomentoval bek Petr Čáslava Forsbergovu neúčast.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články