Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České hokejisty čeká na úvod MS 2011 souboj s Lotyšskem

Bratislava - Čeští hokejisté vstoupí do mistrovství světa na Slovensku v příštím roce 30. dubna utkáním s Lotyšskem v Bratislavě. O dva dny později vyzvou obhájci titulu Dánsko a skupinu D zakončí zápasem s Finskem. Organizační výbor dnes zveřejnil oficiální rozpis zápasů šampionátu, který odstartuje za 255 dní. Mistrovství na Slovensku zahájí 29. dubna souboje Německa s Ruskem a Švýcarska s Francií. Večer se pak představí domácí výběr proti Slovinsku. Nový mistr světa bude znám v neděli 15. května, kdy je od 20:30 v Bratislavě naplánovaný finálový duel. V metropoli se odehrají všechny boje play-off.

"Je to ještě daleko, ale je jasné, že žádný z těch zápasů nebude jednoduchý. Dalo by se říci, že tam jsou papírově slabší soupeři na úvod, ale to už v dnešní době moc neplatí," řekl asistent reprezentačního trenéra Josef Paleček.

Lotyšsko sice na letošním šampionátu v Německu skončilo až jedenácté, ale již několikrát v minulosti dokázalo potrápit, či dokonce obrat o body favority. Dánové byli naposledy osmí, ovšem díky výhrám nad Finy, USA a Slovenskem se stali senzací turnaje.

"Tyto týmy jsou nebezpečné tím, že se zaměřují hodně na defenzivu. Taková mužstva pak mají výhodu, neboť je to v utkání nestojí tolik sil, jako když tu branku musíte přes takovou obranu dobývat. Navíc v úvodu turnaje mají těch sil všichni hodně. Jako obvykle bude hned první zápas velmi důležitý," doplnil Paleček.

Slovensko je jednadvacátou zemí, která šampionát uspořádá. V Bratislavě se však již mistrovství světa hrálo v letech 1959 a 1992, kdy turnaj pořádalo Československo. Příští rok se bude hrát také v Košicích. Prodej vstupenek bude zahájen v září.

Složení základních skupin:

Skupina A (Bratislava): Rusko, Slovensko, Německo, Slovinsko,

Skupina B (Košice): Kanada, Švýcarsko, Bělorusko, Francie,

Skupina C (Košice): Švédsko, USA, Norsko, Rakousko,

Skupina D (Bratislava): Finsko, Česko, Lotyšsko, Dánsko.

Josef Paleček
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články