Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

České hokejistky vstoupily do bojů o OH parádně, pěti góly smetly Norsko

Arosa (Švýcarsko) – Vstup do závěrečných bojů o vysněnou olympiádu vyšel českým hokejistkám náramně. Proti odepisovaným Norkám potvrdily roli favoritek a zvítězily vysoko 5:0. V sobotu se Češky střetnou s Dánkami, které prohrály se Švýcarkami vysoko 1:6, a právě potenciální pomyslné finále s domácím týmem sehrají svěřenkyně Jiřího Vozáka v neděli od 16:00 v přímém přenosu na ČT sport. 

Radost českých hokejistek
zdroj: AFLO autor: Shingo Ito

Dvěma góly se na vítězství Češek podílela Denisa Křížová a čisté konto udržela díky 18 úspěšným zákrokům Klára Peslarová. Druhý duel čeká svěřenkyně trenéra Jiřího Vozáka v sobotu od 20:00 proti Dánsku, které podlehlo domácím Švýcarkám 1:6.

Češky, které loni na mistrovství světa v Kamloops dosáhly šestým místem na historicky nejlepší výsledek, neměly s pátým týmem skupiny A divize I větší problémy. V páté minutě otevřela skóre Křížová a na konci první třetiny zvýšila Pejzlová. Ve druhém dějství se trefily ještě Lédlová a v přesilovkách opět Křížová a Povová.

Do Pchjongčchangu se kvalifikují pouze vítězky skupiny C, český tým bojuje o premiérovou účast pod pěti kruhy.

Je nám líto, video expirovalo.
České hokejistky: Máme na to, abychom vyhrály kvalifikaci na OH

Kvalifikace hokejistek na olympijské hry v roce 2018 - skupina C v Arose (Švýcarsko)

ČR - Norsko 5:0 (2:0, 3:0, 0:0) Branky: 5. a 36. Křížová, 18. Pejzlová, 33. Lédlová, 39. Povová. Rozhodčí: Arianová-Lortieová (Kan.), Nakajamaová (Jap.) - Anexová (Švýc.), Linneková (Něm.). Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 150.

Švýcarsko - Dánsko 6:1 (2:0, 3:0, 1:1)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články