Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

České hokejistky podruhé vyhrály, Rakousko udolaly 2:1

Přerov – Česká ženská hokejová reprezentace si připsala na MS divize 1 druhé vítězství. Podobně jako v prvním zápase proti Francii se Češky dlouho nedokázaly prosadit, nakonec však Rakousko porazily 2:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání MS hokejistek Česko - Rakousko

Převahu a množství vyložených šancí využily České hráčky za čtyřicet minut pouze jednou, když v čase 21:54 v přesilové hře usměrnila do rakouské sítě Ledlová střelu Láskové. Na začátku třetí třetiny se Češky během šesti minut nechaly čtyřikrát vyloučit a přesilovku využila střelou přes obranu Kantorová, která srovnala na 1:1.

Prodloužení odvrátila dalším přesilovkovým gólem kapitánka Polenská. Češky v nervózním utkání porazily Rakousko 2:1 a mají zatím plný počet šesti bodů.

"Myslím, že jsme přestaly hrát s trpělivostí, co jsme hrály první dvě třetiny, a přestaly jsme trochu bruslit. Také nás znervóznilo, že to je jen o gól. Musíme se naučit hrát, i když je ten výsledek takhle těsný," uvedla kapitánka Aneta Polenská.

Dnes je na mistrovství světa v Přerově den volna, zítra Češky nastoupí v důležitém duelu o vedení turnaje proti neporaženým Norkám.

ČR - Rakousko 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky: 22. Lédlová, 57. Polenská - 48. Kantorová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články