Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

České hokejistky na úvod podlehly Japonkám

Jokohama  Barážovou sérii o účast mezi elitou mistrovství světa hokejistek 2015 rozehrály lépe Japonky, které v domácím prostředí v Jokohamě porazily českou reprezentaci 2:0. Svěřenkyně kouče Jiřího Vozáka tak nyní v sérii hrané na dvě vítězství potřebují k postupu dvakrát vyhrát. Druhé utkání je na programu v neděli, případný rozhodující duel by se hrál v úterý. 

Kanadská brankářka Schellingová
zdroj: AP autor: David J. Phillip

Češky se do soupeřek hned na začátku odhodlaně zakously. Hned v první minutě se do obrovské šance dostala Vanišová, proti brankářce Fudžimotové ale bekhendovým blafákem neuspěla. Nedlouho poté se z rohu kluziště protáhla až do zakončení Mrázová, ale ani ona gól nedala. Příležitosti měly i Japonky, ale Peslarová v českém brankovišti byla pozorná.

Český tým byl i ve druhé části mírně střelecky aktivnější, nebezpečnější možnosti měl však soupeř. Tu z hole Iwaharaové ještě dokázala pokrýt Peslarová, jenže krátce poté česká defenziva chybovala, puk se dostal k Terašimaové a ta otevřela skóre. Lédlová s Tejralovou nebo tečující Mrázová mohly vyrovnat, ale nepodařilo se jim to. Na druhé straně měla blízko k druhé domácí trefě Nakamuraová, Peslarová byla ovšem proti.

Naděje na zvrat se začala rozplývat v 54. minutě, když musela na trestnou lavici Mrázová a Japonky ji vrátily do hry za pouhých 13 vteřin. Koikeová využila skrumáže před brankovištěm a střelou od modré čáry, která skončila v horním rohu, zvýšila japonské vedení. Když pak nulu na českém kontě nesmazala ani Povová, bylo rozhodnuto.

Japonsko - ČR 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Terašimaová (Ukitaová), 54. Koikeová (Kubová, Hiranová). Rozhodčí: Johnstonová-Tottmanová (Brit.) - Fenstermacherová (USA), McGurryová (Kan.). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 821. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články