Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České Budějovice se vrátily na vrchol extraligy, Zlín podlehl Slavii

Praha - Dohrávky hokejové extraligy nabídly několik vypjatých zápasů. České Budějovice porazily v dohrávce prvního kola doma Mladou Boleslav 4:2 a vrátily se na vrchol extraligy. Pardubicím se teprve potřetí v sezoně podařilo doma zvítězit, o porážce Kladna rozhodl Vladimír Sičák až devět vteřin před koncem duelu. Hokejisté Zlína neudrželi vedení extraligy, podlehli doma pražské Slavii jednoznačně 0:3. Liberec o výhře nad Tříncem rozhodl až v prodloužení, kdy po sedmnácti sekundách nastavení vstřelil gól i přes vlastní oslabení.

Utkání Zlín - Slavia
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Hokejisté Českých Budějovic porazili v dohrávce 1. kola extraligy Mladou Boleslav 4:2 a vrátili se do čela soutěže. Jihočeši se proti doposud nejhoršímu týmu extraligy dvakrát prosadili už v první minutě, dvě branky poté přidal ve druhé třetině Lukáš Květoň.

Sestřih a ohlasy

Milan Kupka (České Budějovice): "O výsledku zápasu jsme rozhodli v pouhých dvou minutách, ve kterých jsme dali po dvou gólech. V naší hře byly sice chyby, ale důležité pro nás jsou tři body."

Vladimír Hiadlovský (Mladá Boleslav): "Stále se opakuji, děláme chyby a prohráváme. Do zápasu v Budějovicích jsme vstoupili katastrofálně, potom se naše hra trochu zlepšila, ale vyrovnat jsme nedokázali."

HC Mountfield České Budějovice - BK Mladá Boleslav 4:2 (2:1, 2:0, 0:1) Branky a nahrávky: 1. Kotalík (Kranjc), 1. Langhammer (Gulaš), 31. L. Květnoň (Kotalík), 32. L. Květoň - 16. Balaštík (D. Výborný), 47. D. Výborný (Mikulík). Rozhodčí: Minář, Šindler - Bejček, M. Jindra. Vyloučení: 3:6. Využití: 1: 0 Diváci: 3852.

Hokejisté Zlína prohráli v dohrávce 1. kola hokejové extraligy s pražskou Slavií 0:3 a přišli o vedení v tabulce. Moravský tým inkasoval dva góly v první třetině, třetí branku obdržel při závěrečné power play. Ačkoli měli Berani řadu šancí, tak vstřelit gól nedokázali a potřetí v sezoně nebodovali. Slavia si i díky druhému čistému kontu brankáře Dominika Furcha připsala čtvrtou výhru venku a postoupila na deváté místo extraligy.

Sestřih a ohlasy

Rostislav Vlach (Zlín): "První třetina se nám nepovedla. Začali jsme hrát, až od půlky zápasu. Herně jsme měli převahu, ale nedokázali jsme to vyjádřit gólově.V poslední třetině se nám ze šancí, které jsme měli, nepodařilo dát gól. Bez vstřeleného gólu nemůžeme vyhrát. Slavia hrála dobře v obraně a vyhrála zaslouženě."

Jiří Čelanský (Slavia Praha): "Do utkání jsme vstoupili aktivně a v první třetině jsme měli více ze hry. Domácí jsme dostali do hry sami častými vyloučeními. Druhá třetina naopak patřila domácím, kteří si vytvořili dost gólových příležitostí. V této fázi zápasu nás hodně podržel brankář Furch. Odehráli jsme výborné utkání, co se týká obranné činnosti. Hráli jsme zodpovědně a na hraně sebeobětování. Hráči spoustu puků zblokovali a díky tomu jsme udrželi vedení, které jsme po dvou třetinách měli."

PSG Zlín - HC Slavia Praha 0:3 (0:2, 0:0, 0:1) Branky a nahrávky: 12. Kalus (J. Krejčík, Krenželok), 19. Krenželok (Kůrka, Tomica), 60. T. Svoboda. Rozhodčí: Husička, Trombík - Dřínovský, M. Čech. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4373.

Hokejisté Pardubic porazili v dohrávce 10. kola extraligy Kladno 3:2 a teprve potřetí v sezoně doma naplno bodovali. Vyrovnaný zápas rozhodl premiérový gól obránce Vladimíra Sičáka v pardubickém dresu devět sekund před koncem duelu. Východočeši si tak připsali devátou domácí výhru nad Kladnem za sebou. V úvodu 200. vzájemného ligového utkání se domácí klub rozloučil s obráncem Jakubem Nakládalem, který odchází do Ufy. Reprezentační obránce pak z hlediště sledoval jak se domácí doslova protrápili ke třem bodům, když dobývali kladenskou tvrz.

Sestřih a ohlasy

Pavel Hynek (Pardubice): "Dnes bereme šťastné tři body po špatném výkonu. Jsem zklamaný z naší předvedené hry. Naše první třetina, to je platonické hraní, pak dostaneme gól v naší přesilovce. I když jsme utkání poté otočili, dostaneme laciný druhý gól, zblázníme se a začneme vyrábět neskutečné chyby. Nakonec jen díky tomu, že soupeř nestačil vystřídat, že jsme ho tam uvařili, se štěstí přiklonilo na naši stranu. Těšit nás mohou jen ty tři body."

Jiří Kopecký (Kladno): "Utkání se mi špatně hodnotí, když dostanete rozhodující gól deset vteřin před koncem. Dvě třetiny byly Pardubice lepší, třetí třetina byla hodně vyrovnaná a obě mužstva měla hodně šancí zvrátit výsledek na svou stranu. V závěru se nám nepodařilo vystřídat a jak to dopadlo jste viděli. Pardubice nás zatlačily a je škoda, že jsme těch deset vteřin neudrželi, protože v prodloužení i penaltách nevíte, jak to dopadne."

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Rytíři Kladno 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) Branky a nahrávky: 25. Buchtele (Kousal, T. Nosek), 35. Koukal (Kolář I), 60. Sičák (Koukal) - 22. Kuchler (Hovorka), 46. Kalla (Toman). Rozhodčí: Hradil, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:2, navíc L. Procházka (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:1. Diváci: 7757.

Hokejisté Liberce dokázali porazit podruhé v krátké době mistrovský Třinec. Po páteční výhře na ledě Ocelářů porazili Slezany i v dnešním dohrávce 10. kola extraligy, tentokráte doma 3:2 v prodloužení. Zápas rozhodl po sedmnácti sekundách nastavení gólem v oslabení kapitán Tygrů Petr Nedvěd.

Sestřih a ohlasy

Filip Pešán (Liberec): "Z naší strany to nebylo dobře odehrané utkání. Bylo to uplácané a upracované. Kluci ale makali až do konce a v závěru se k nám přiklonilo štěstí, díky čemuž máme bod navíc."

Břetislav Kopřiva (Třinec): "Pro nás je špatné, že jsme s Libercem ztratili pět bodů ve dvou odehraných zápasech. V prodloužení udělali zkušení hráči chyby, což nás mrzí. Po průběhu utkání je pro nás bod zklamáním."

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 3:2 v prodl. (1:2, 0:0, 1:0 - 1:0) Branky a nahrávky: 6. Klimenta (Trončinský), 53. L. Krejčík (Bartovič, P. Nedvěd), 61. P. Nedvěd - 2. Rufer (Orsava, Ostřížek), 4. Orsava (Ostřížek, Zíb). Rozhodčí: Fraňo, Turčan - L. Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 7:8, navíc Bartovič 10 min, T. Urban (oba Liberec) 5 min. a do konce utkání, Ostřížek (Třinec) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3967.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články