Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

České Budějovice přejely Vítkovice, na Kladně se radovali domácí

České Budějovice / Kladno – Hokejisté Českých Budějovic porazili v prvním zápase předkola play-off Vítkovice 3:0 a v sérii hrané na tři výhry vedou 1:0. První výhru v sérii si připsalo i Kladno, které doma otočilo zápas s Pardubicemi a vyhrálo 2:1. Rozhodující branku utkání dal v třetí třetině v přesilovce Jakub Valský.

Radost kladenských fanoušků
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Českobudějovičtí byli v utkání lepším týmem a střelecky se prosadili v každé třetině. Brankář Pavel Kantor, který nahradil distancovanou jedničku Jakuba Kováře, odcházel z ledu s nulou. Už od začátku domácí hýřili aktivitou a snahou o střelbu na Romana Málka. Skóre zápasu otevřel ve 13. minutě obránce Frühauf, kterého našel nezištně přihrávkou zpoza branky Langhammer.

Českobudějovičtí vyslali na Málka v první třetině sedmnáct střel a v aktivitě pokračovali i ve druhé části. Vítkovický gólman lovil puk v síti znovu ve 26. minutě. První střelu Mertla ještě vyrazil, útočník domácích si ale puk dojel a pohotově jej vrátil do odkryté branky hostů. Ostravský tým mohl snížit při Kotalíkově trestu, šanci Káni ale Kantor zlikvidoval a poradil si i s příležitostí Húževky těsně po skončení početní výhody. Aktivní Káňa se neprosadil ani na konci druhé třetiny, v další přesilové hře.

Jistotu vítězství dala domácím tři vyloučení soupeře v rychlém sledu, obránce Sloboda dostal dokonce dva menší tresty. České Budějovice tak měly jistotu dlouhé přesilovky pět na tři, kterou zásluhou Šimánka proměnily ve třetí branku. Druhý zápas série je na programu v sobotu opět v Budvar areně.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 1. zápas:

HC Mountfield České Budějovice - HC Vítkovice Steel 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Frühauf (Langhammer, Knotek), 26. Mertl (Podlešák, Suja), 55. Šimánek (Vydarený, L. Květoň). Rozhodčí: Minář, Hodek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 4 508. Stav série: 1:0.

Sestavy:
České Budějovice: Kantor - Frühauf, Vydarený, Ptáček, Harant, Vráblík, Jank - Dej, Kotalík, Šimánek - Suja, Mertl, Podlešák - Knotek, Langhammer, L. Květoň - Švihálek, Červený, Luňák. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Vítkovice: Málek - Kudělka, R. Stehlík, Malík, Barinka, Sloboda, Voráček, L. Kovář, Rehák - Šedivý, Húževka, Szturc - Bartánus, Burger, J. Káňa - Huna, Roman, Svačina - Klimek, R. Hruška, Strapáč. Trenéři: Oremus a Svozil.

Valský rozhodl o výhře hokejistů Kladna

V úvodním dějství měli navrch domácí Rytíři. V úvodu druhé třetiny netrefil Pavel Patera po Jassově střele odkrytou branku a z vedení se tak radovali ve 26. minutě hosté. Přečíslili defenzivu Rytířů a po Semorádově přihrávce otevřel střelecký účet série Zohorna.

V 37. minutě už Rytíři slavili vyrovnání, když po střele Hořavy dorážel Piskáček. Odpovědět mohl Buchtele, ani svojí třetí možnost v zápase nevyužil. Rytíři zase nezužitkovali na přelomu druhé a třetí třetiny svou třetí přesilovku.

Při pobytu Buchteleho na trestné lavici ve 45. minutě už Středočeši udeřili, když u levé tyče překonal z dorážky Salfického Valský. Následně se Kladno ubránilo při svém prvním oslabení v utkání. Hosté se pak tlačili za vyrovnáním a Rytíři hrozili z brejků. Další duel série na tři vítězné zápasy se hraje v sobotu od 17:30 opět na ledě Kladna.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 1. zápas:

Rytíři Kladno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 37. Piskáček (M. Hořava, Patera), 45. Valský (Dragoun, Dalecký) - 26. T. Zohorna (Semorád, T. Nosek). Rozhodčí: Hribik, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 4 150. Stav série: 1:0.

Sestavy:
Kladno: Chábera - L. Procházka, David Růžička, P. Hořava, Piskáček, Doudera, Černošek, Kameš - Eberle, Lukáč, M. Látal - Jass, Patera, M. Hořava - Valský, Dragoun, Kuchler - Dalecký, Melka, Kuchejda. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Pardubice: Salfický - Benák, V. Kočí, Píša, Vašíček, Gawryletz, Ďaloga, Marušák, Mocek - Bartek, Cetkovský, Somík - Radil, Kousal, Buchtele - Brendl, Rolinek, Starý - T. Zohorna, T. Nosek, Semorád. Trenéři: Říha, D. Pospíšil a Landsman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články