Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

České Budějovice opět vyhrály, otočily zápas s Pardubicemi

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 43. extraligovém kole Pardubice těsně 2:1 a připsali si tak šestou výhru za sebou. Díky úspěchu v dnešním důležitém souboji si tak upevnili pozici mezi první desítkou - na svého dnešního soka, který je jedenáctý, má Mountfield k dobru už osm bodů. Obhájce titulu sice vedl, ale Jihočechům vystřelil tři body v 57. minutě Lukáš Květoň.

Úvod patřil Východočechům, kteří šli do vedení po rychlé akci první útočné řady, na jejímž konci byl zblízka střílející Bartek. Domácí mohli vyrovnat téměř vzápětí, ale Dej netrefil odkrytou branku. Před gólmana Růžičku se probil také Frühauf, byl faulovaný, jenže přesilovka se budějovickému týmu nepovedla. Předčasně ji navíc ukončilo vyloučení Ptáčka. V dalším průběhu diváci marně čekali na výraznější šanci, museli se spokojit se sledováním urputné bitvy o každý centimetr ledu.

Brzy po začátku prostředního dějství trefil Dej tyčku a tlak Jihočechů narůstal, přestože stříleli většinou jen z uctivé vzdálenosti. Hosté však podnikali nebezpečné výpady a Kovář měl plné ruce práce s tvrdým nápřahem Zohorny i pokusem o zakončení z hole Kousala. Střelu Endála zastavil bleskovou reakcí pravým betonem.

Při trestu Buchteleho v polovině utkání zacílil mezi modrou čarou a levým kruhem Langhammer, puk propadl za Růžičkova záda a bylo srovnáno. Hosté se hodně snažili při vyloučení Vydareného, ale Kovář likvidoval i Píšovu bombu z prostoru mezi kruhy. V úvodu třetího dějství šel za katr Mocek a domácí zavřeli soupeře v obranném pásmu, ale za brankovou čáru neprošla bomba Vydareného ani Květoňova dorážka.

V následujícím oslabení Cetkovský z dálky nastřelil tyčku. Soupeři se prostřídali v dalších početních výhodách, ale úspěšní byli teprve domácí při své celkově šesté přesilovce, kdy se z mezikruží trefil Květoň. Při pardubické power play střílel Kotalík dvakrát na prázdnou branku, ale trefil nejprve Benáka, potom Píšu, takže stav už se nezměnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice - Pardubice

HC Mountfield České Budějovice - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 31. Langhammer (Ptáček, L. Květoň), 57. L. Květoň (Vydarený, Dej) - 4. Bartek (Somík). Rozhodčí: Polák, A. Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 3900.

České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Kolarz, Vráblík - Suja, Mertl, Šimánek - Dej, Kotalík, L. Květoň - Knotek, Langhammner, Škoda - Rousek, Červený, Švihálek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Pardubice: M. Růžička - Benák, V. Kočí, Gawryletz, Mocek, Píša, Vašíček, Marušák, Ďaloga - Bartek, Rolinek, Somík - Endál, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, Kousal, Buchtele - Tybor, T. Nosek, Semorád. Trenéři: Říha a Pospíšil.

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Byla to dřina, výsledek určitě mohl být i obrácený. Naštěstí se nám dařilo v přesilovkách. Během utkání jsme dělali poziční chyby, ale ukázalo se, že mužstvo má morálku. Fantastický výkon podal Kovář, bohužel ztratili jsme zraněné Frühaufa, Škodu a Kolarze."

David Pospíšil (Pardubice): "Ve hře pět na pět jsme možná byli lepším týmem, ale rozhodly přesilovky, v nichž jsme byli málo hladoví po gólu. Velkou překážkou byl budějovický brankář. Za přístup ale musíme mužstvo pochválit, vážit si každého dobrého výkonu a pokračovat takhle dál."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články