Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

České Budějovice i Kladno odskočili svým soupeřům v boji o záchranu

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic porazili ve svém druhém vystoupení ve skupině o udržení v extralize Znojmo 3:2 a odskočili Orlům v čele tabulky na čtyři body. O rozhodující branku se postaral v 50. minutě v přesilové hře útočník Tomáš Vak. V poslední minutě znojemští trenéři odvolali brankáře, ale vyrovnat se už hostům nepodařilo. Kladno po mohutném závěru udolalo Mladou Boleslav na jejím vlastním ledě 2:1 v prodloužení a odpoutalo se tak soupeře, jemuž patří poslední místo, na šest bodů. Více informací o zápasech extraligy získáte na stránkách hokejzive.cz.

Budějovičtí dvakrát dotahovali, přesto uspěli

Domácí měli možnost dostat se do vedení v úvodní přesilové hře. V 15. minutě však otevřel skóre hostující Dopita. Mountfieldu se ale podařilo rychle odpovědět: ještě v první třetině vyrovnal v přesilové hře Veselý, který tečoval Tomanovu střelu.Ve druhém dějství se Znojmo podruhé dostalo do vedení. Dopita přesně našel najíždějícího Kucharczyka, který bez problémů překonal Turka. O 23 vteřin později však bylo opět vyrovnáno, když Trvaje překonal Mucha. Jihočeši využili Mojžíšova trestu k otočení skóre, když Tomanovo nahození sklepl za brankovou čáru Vak.

Kladenské na ledě Boleslavi podržel brankář Kopřiva

Souboj mezi Mladou Boleslaví a Kladnem rozhodl v 64. minutě hostující útočník Tomáš Horna. Domácí se sice už ve čtvrté minutě ujali vedení a celou první třetinu měli více ze hry, druhý gól ale přidat nedokázali. Pozorný brankář Miroslav Kopřiva všechny střely domácích hráčů pochytal, jeho spoluhráčům se v třetí třetině podařilo vyrovnat a následně rozhodnout v prodloužení.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články