Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Česká reprezentace vstupuje do Channel One Cupu. Obhájí loňský triumf?

Helsinky - Zápasem ve Finsku odstartují čeští hokejisté nelehkou cestu za obhajobou loňského vítězství na ruském Channel One Cupu. Poté, co odehrají úvodní utkání v Helsinkách, se v noci přesunou do Moskvy, kde je hned v pátek čeká utkání s Ruskem. Češi ale mají na čem stavět, na listopadovém Karjala Cupu se představili ve výborném světle. Přímý přenos utkání Finsko - Česko sledujte na ČT2 a ctsport.cz od 17:10.

V listopadu v Hartwall Areně porazili Češi Finy 5:3, měsíc poté chtějí vítězství zopakovat. Trenér Josef Jandač ale mírní příliš pozitivní dojem z úvodního střetnutí. "Tak je to jedno utkání, v kterém jsme je porazili, a posledních deset minut už jsme byli poměrně dost pod tlakem. Závěr jsme nehráli úplně dobře. Finové neměli minule úplně dobré vystoupení. Měli hodně dobrý a zkušený tým, teď to trošičku pozměnili," řekl Jandač.

Česká reprezentace skončila na Karjale se šesti body druhá. Z minulého vzájemného duelu chce především čerpat inspiraci pro vyladění nedostatků. "My se budeme zaměřovat hlavně na svoji hru a na ty věci, které nám nefungovaly. Jestli oni něco změní, tak na to budeme taky reagovat. Budeme se spíš snažit držet toho, co jsme hráli my," uvedl kouč.

Do branky českého týmu se postaví Pavel Francouz, což Jandač avizoval už při pondělním srazu. Do hry nasadí všech osm obránců a dvanáct útočníků. Sparťan Miroslav Forman, dnes narychlo povolaný za zraněného Jiřího Sekáče z Kazaně, bude připravený jako třináctý útočník na střídačce. "Ale když to nebude nutné, tak v prvním zápase hrát nebude," podotkl Jandač.

Pravděpodobná sestava ČR

Francouz - Jeřábek, Polášek, Rutta, Jordán, Vitásek, T. Pavelka, Pláněk, T. Dvořák - Radil, Sobotka, D. Kubalík - Horák, Kousal, Kämpf - Červený, R. Hanzl, T. Zohorna - Lhoták, D. Tomášek, Říčka - Forman.

Ve druhém dílu Euro Hockey Tour čeká český tým neobvyklý program, který je uzpůsobený přeložení duelu s domácím výběrem už na páteční večer, protože na sobotu si Rusové naplánovali oslavu 70. výročí hokeje v zemi. Hned po utkání v Helsinkách tak hokejisty čeká přelet do Moskvy.

"Přesun z letiště v nočních hodinách na hotel bude asi snazší, protože se vyhneme zácpám, ale v pátek ráno nepůjdeme na led, protože přijedeme někdy ve tři, ve čtyři ráno. Uděláme si program mimo led a večer budeme svěží na Rusy," předpokládá Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy